El Vendrell, 22 de juny de 2022

El passat 5 de juny va finalitzar el període de presentació de propostes per part de la ciutadania del Vendrell per al pressupost participatiu d’aquest 2022 que s’havia iniciat el 10 de maig. Es tanca així la primera fase d’aquest projecte que, sota l’eslògan “Avancem amb tu”, ha posat en marxa l’Ajuntament del Vendrell per tal que la ciutadania pugui proposar i decidir com destinar fins a 200.000 euros del pressupost municipal d’inversions d’aquest 2022.

En aquesta fase s’han presentat un total de 121 propostes: 104 corresponen a les fetes per particulars i 17 a presentades per entitats. Aquestes propostes, que s’han fet arribar a través de l’APP e-Agora i també de forma presencial en diferents carpes informatives, passaran ara un procés de validació del personal tècnic municipal per comprovar si s’adeqüen als criteris tècnics i econòmics que estan fixades en el reglament del projecte. Principalment, els àmbits sobre els que s’han rebut més propostes són voreres i carrers, parcs i jardins, serveis, instal·lacions esportives i la neteja i escombraries.

El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha manifestat que “des del govern municipal fem una valoració molt positiva d’aquest centenar de propostes; creiem que és un símptoma que la ciutadania vol participar activament en l’elaboració de polítiques públiques del municipi”.

El calendari estableix que a mitjans d’octubre, es procedirà al procés de votació, que també es podrà fer per l’APP E-Agora o de forma presencial, coincidint amb la Fira de Santa Teresa.

La informació de tot el procés de pressupost participatiu es por consultar també al web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/pressupostos-participatius

 ©2019 Ajuntament del Vendrell