El concert més internacional, i potser un dels millors de la programació d’aquest any del Cicle de Jazz a l’Auditori 2010, prendrà vida amb la presència de la cantant i saxofonista Sheila Cooper. La sessió es farà el dissabte 20 de març, a dos quarts d’onze de la nit (22.30 h) a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Nascuda i formada al Canadà, Sheila Cooper ha realitzat la seva carrera musical a Nova York, ciutat on ha col·laborat en nombrosos projectes al costat de músics de renom com David Liebman, Kenny Wheeler, Randy Brecker o Clark Terry. En aquests moments, Cooper està considerada un dels talents emergents més interessants de l’actual escena del jazz i, en el seu doble vessant de saxofonista i cantant, la crítica especialitzada li ha dedicat les millors consideracions alhora que era aclamada per programadors i públics d’arreu.

 

 

La seva capacitat per crear atmosferes sonores i oferir la música des del món emocional, així com el seu gran coneixement dels llenguatges clàssics i moderns del jazz i l’alçada de la seva tècnica com a saxofonista i cantant, són elements que garanteixen l’alt grau de qualitat de les seves propostes artístiques. Responsable fins avui d’una discografia impecable, Sheila Cooper acaba de llançar el seu darrer disc acompanyada per l’organista Gary Versace, el baixista Ed Howard i el bateria Billy Drummond.

El mite del saxo alt del jazz, Lee Konitz, ha afirmat que Sheila Cooper és una cantant tant amb el saxo com amb la veu, característica que ell ha volgut definir com la millor forma de tocar. La revista en línia All About Jazz ha considerat Sheila Cooper la millor cantant sorgida en els darrers deu anys, a més de qualificar-la com una excel·lent saxofonista. JazzTimes ha volgut veure-hi una artista única entre els seus contemporanis, alternant la veu i el saxo amb bellesa i saviesa. L’edición londinenca de Time Out parla de Cooper com d’una artista amb brillants recursos narratius i tècnica d’alçada; el so de Lee Konitz portat als nostres dies.

Sheila Cooper realitzarà la seva gira a les nostres terres acompanyada per una rítmica de luxe formada per tres grans músics del país: Albert Bover, Masa Kamaguchi i Jorge Rossy. Són tres dels millors i més reconeguts músics de jazz que han actuat arreu del món, i els seus enregistraments són nombrosos. Ells tres, junt amb el bagatge de Sheila Cooper, faran que el concert de jazz sigui rellevant.©2019 Ajuntament del Vendrell