El Vendrell, 29 d’octubre de 2021


El divendres 12 de novembre, a les 20h, la Capella de Fàtima, ubicada al carrer de la Pau, 12-14, acollirà l’espectacle “Lorca”, dramatitzat i musicat per l’actor Joel Minguet.

El muntatge s’emmarca en la programació del projecte “El Vendrell sent la música”, és gratuït i amb aforament limitat, i per assistir-hi cal reservar les entrades prèviament a https://elvendrell.koobin.cat.

“Lorca” és un espectacle que transita pels primers anys literaris de la vida de Federico García Lorca. Un fil conductor, l’amistat amb Dalí, i la lluna com a leitmotiv. La veu a partir de la paraula, el mar, la pluja, la lluna, les campanes, els gats, el vent, la bellesa, el desig, la vida, la lluna una altra vegada, l’amor, la tristesa, els estels, l’aigua, els ocells, la Resi, Cadaqués, Dalí… Un viatge atmosfèric i intimista amb acords de guitarra i olor de tarongina.

L’actor Joel Minguet, conegut per les seves aparicions al teatre, televisió, ràdio…, ens condueix pel Lorca de joventut, musicant poemes com Madrigal, Chopo muerto, Tarde i molts d’altres. Moments sensibles i poemes musicats de forma brillant, amb una dramatúrgia que toca el cor. Un espectacle pròxim que va desgranant la joventut del poeta amb música i paraula.

Segons la regidora de Cultura, Silvia Vaquero, l’elecció de l’escenari del concert s’ha fet seguint un dels objectius del projecte “El Vendrell sent la música”: reivindicar, a través de la música, espais del Vendrell, tant exteriors com interiors, que són desconeguts per bona part de la ciutadania. En aquest cas, segons ha explicat la regidora, “redescobrirem la Capella de Fàtima, que molt poca gent del Vendrell sap que és un edifici municipal. Una capella que es va inaugurar el 9 de març de 1878 i que formava part de l’escola de les mares escolàpies”.©2019 Ajuntament del Vendrell