El Vendrell, 6 d’octubre de 2021

Les Jornades Europees de Patrimoni arriben un any més al Vendrell els dies 8, 9 i 10 d’octubre, un cap de setmana en què els diferents museus vendrellencs han decidit organitzar un seguit d’activitat  gratuïtes que permetin apropar i fer accessible el patrimoni a tots els públics.
La programació prevista per a aquests dies és:

Jornades de portes obertes

- Museu Àngel Guimerà: Divendres 8 d’octubre (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h), dissabte 9 d’octubre (d'11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) i diumenge 10 d’octubre (d'11 h a 14 h) es podrà visitar la casa pairal del gran dramaturg del teatre català del segle XIX, Àngel Guimerà.

- Casa nadiua de Pau Casals: Divendres 8 d’octubre (de 10 h a 14 h i de 17 h a 19 h), dissabte 9 d’octubre (d'11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) i diumenge 10 d’octubre (d'11 h a 14 h) es podrà accedir a la casa on va néixer el violoncel·lista internacional Pau Casals .

- Museu Deu: Dissabte 9 d’octubre (d'11 h a 14 h i de 17 h a 19 h) la col·lecció d'art d'Antoni Deu Font es podrà veure i conèixer l'ampli patrimoni artístic del museu.

- Museu Pau Casals: Dissabte 9 d’octubre (de 10 h a 14 h i de 16 h a 18 h) i diumenge 10 d’octubre (de 10 h a 14 h) es podrà accedir de manera gratuïta a l 'exposició temporal sobre el centenari de l'Orquestra Pau Casals que es troba a la sala polivalent.

- Museu Apel·les Fenosa: Divendres 8 d’octubre (d'11 h a 14 h i de 18 h a 20 h) i dissabte 9 d’octubre (d'11 h a 14 h i de 18 h a 20 h) la seu de la Fundació Apel·les Fenosa obrirà la primera fase de la rehabilitació del Portal del Pardo, amb accés a la terrassa que permet visitar el mirador del jardí d'escultures, la capella barroca, la sala gòtica i el porxo blau.

Museu Àngel Giuimerà
De divendres a diumenge la casa pairal del s Guimerà exposarà una mostra de la premsa del moment sobre l 'estrena de l'obra teatral L’aranya, i la visualització de la lectura dramatitzada del text a càrrec del Grup de Teatre Inestable del Vendrell.

Casa nadiua de Pau Casals
Durant els dies de les Jornades (de divendres a diumenge) la casa on va néixer Pau Casals farà una exposició temàtica sobre Carles Casals, el pare del violoncel·lista internacional, i l'harmònium, propietat del seu progenitor.

Museu Deu
El Museu Deu oferirà una visita comentada a la botiga centenària "Cal Figueres " de la mà de Jaume Pau Cañas Figueres, el divendres 8 d’octubre a les 18 h i el dissabte 9 d’octubre a les 12 h. Cal reserva prèvia al 977 66 63 08 o al c/e museudeu@elvendrell.net. A més, el diumenge 10 d’octubre, a les 12 h, als jardins, hi haurà un tast de vins solidari amb el projecte "Fem Pinya" dels Nens del Vendrell, amb les Caves Miquel Pons i la Xarcuteria Arroyo de Calafell. Cal inscripció al c/e nensdelvendrell@gmail.com.

Museu Pau Casals
El Museu Pau Casal s proposa la ruta "Sant Salvador, de port marítim a platja d'estiueig" el dissabte 9 d’octubre, a les 18 h, des de l'Ermi ta de Sant Salvador, per conèixer la història del nucli marítim. I diumenge 10 d’octubre, a les 12 h, ofereixen una visita guiada a tots aquells que vulguin conèixer l ’exposició “100 anys de l’Orquest ra Pau Casals. Excel·lència musical i compromís social” on es vol fer conèixer la història de l’Orquestra Pau Casals i alhora reivindicar la figura de Pau Casals com un dels millors directors d’orquestra del segle XX.

Museu Apel·les Fenosa
Dissabte 9 d’octubre, a les 12 h, la seu de la Fundació Fenosa inaugurarà la nova exposició temporal "FORVM. Una col·lecció fotogràfica de Chantal Grande i David Balsells", una nova mostra que recorda el s vincles de Fenosa amb els grans fotògrafs del segle XX.

Dossier



©2019 Ajuntament del Vendrell