Els ritmes del latin jazz són els que tenyeixen tots els temes que interpreten Ron en la Sonda, un grup que actuarà en el segon dels concerts del Cicle de Jazz a l’Auditori, que es farà el dissabte 13 de març, a dos quarts d’onze de la nit (22.30 h), a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

Ron en la Sonda és un grup format per Ivó Oller, trompeta; Luis Chacón, percussions; Jorge Varela, piano; Francisco Antonio Jurado, saxo i flauta; Olegario Velázquez, baix, i Isidre Ruiz, bateria. Va començar la seva activitat l’abril de l’any 2001, i el seu estil és ben definit, el de latin jazz, amb la voluntat d’oferir al públic un espectacle més proper, més immediat, del jazz tradicional.

Han actuat arreu de Catalunya i d’Aragó, i han fet temporades estables a La Vaqueria, de Tarragona. La majoria de temes són versions de peces del món del jazz, però fugen del recurs fàcil i els donen el seu segell personal a l’hora d’interpretar-los. A poc a poc hi van incorporant temes fets per ells mateixos, cosa que els dóna més personalitat. Han participat als festivals de jazz de Reus, Tarragona i Valls.

 

Ivó Oller, trompeta, va estudiar a Boston (EUA) i va actuar al musical Chicago. Ha format part de nombroses bandes i formacions, ha participat en la gravació de més de quinze CD i és un dels valors actuals del jazz al país. Luís Chacón, percussions, està especialitzat en música afrocubana i flamenc. Ha estudiat a l’Havana i, actualment, compagina la docència amb les actuacions que ha fet arreu del món. Francisco Antonio Jurado, saxo i flauta, ha format part de diferents orquestres que l’han portat a actuar arreu de l’Estat espanyol, sobretot en els festivals de jazz d’arreu d’Andalusia. Olegario Velázquez, baix, va estudiar al Conservatori de Música de Sievierodonetsk (Ucraïna) i ha format part de diferents formacions estrangeres, sobretot de França. Isidre Ruiz,ateria, va estudiar al Conservatori del Liceu, entre altres, i ha format part de diferents formacions del país; són destacables les seves participacions als festivals de jazz de Toledo, Reus, Valls, Vilafranca i Tarragona, entre altres. Jorge Varela, piano, va estudiar als conservatoris de Vila-seca i Tarragona. Ha format part de la big band del Conservatori de Jaén i ha participat en nombrosos festivals de jazz que es fan a Andalusia. Plegats ofereixen una  excel·lent amalgama musical i encomanen al públic un ritme que arrosseguen en tota l’actuació, el del latin jazz.©2019 Ajuntament del Vendrell