Acte ComerçL’Ajuntament del Vendrell subvencionarà la millora i la rehabilitació de comerços L’Ajuntament del Vendrell obrirà una línia de subvencions per a tots els comerços del municipi que desitgin rehabilitar i millorar els seus negocis. D’aquesta manera, el consistori vendrellenc, a través de les regidories de Comerç i Promoció Econòmica, complementarà l’aportació que farà la Generalitat per a aquests conceptes. Precisament, en una reunió multitudinària on es va informar d’aquests ajuts de l’administració autonòmica i on es va oferir als comerciants el suport logístic per tramitar-los, es va anunciar l’aportació que faria l’Ajuntament del Vendrell.

Aquests ajuts de la Generalitat es poden demanar fins a finals del mes de març i des del consistori s’ha posat a la disposició dels comerciants diferents mecanismes per informar-se’n i per tramitar les peticions. Així, tant a l’EINA com a l’Oficina del Pla de Barris i al CIT, hi ha personal que pot donar suport i facilitar aquests tràmits a tots els comerciants que ho sol·licitin.

 

Per la seva banda, l’Ajuntament treballa en la creació d’unes bases de subvencions noves que seguiran la mateixa línia que els ajuts de la Generalitat: incentivar la remodelació i la modernització del comerç. D’aquesta manera, l’Ajuntament podrà aportar un ajut de fins al 20% de les obres (o un màxim de 6.000 euros) que se sumaran al 20% màxim que també pot aportar la Generalitat.

D’aquesta manera, el consistori vendrellenc aposta pel foment del comerç i no ho fa tan sols en l’àmbit del Pla de Barris, on inicialment estava previst destinar aquesta ajuda, sinó que s’ha considerat bàsic estendre-la a tot el municipi. Des de la Regidoria de Comerç, la titular de l’àrea, Àngels Turdiu, ha destacat la “importància de comptar amb un comerç viu i actiu, ja que, juntamentamb el turisme, els serveis són el motor del Vendrell ara que la construcció no compta amb tanta vitalitat”.
 
Per aquest motiu, també, com ha explicat Turdiu, s’està elaborant un cens dels comerços del Vendrell, dels locals que hi ha en actiu i dels locals buits, per tal d’intentar reactivar-los. Aquesta és una iniciativa que neix des del projecte del Pla de Barris i que ja s’ha materialitzat en aquest àmbit, comptant amb un total de 189 comerços. Ara, però, s’està treballant a fer el cens a la resta del municipi.©2019 Ajuntament del Vendrell