La Junta Local de Seguretat reunida ahir a l'Ajuntament del Vendrell va analitzar la problemàtica de la venda ambulant il·legal al municipi, en previsió d'un possible augment d'aquesta activitat coincidint amb l'arribada de la festivitat de Setmana Santa i la propera temporada estiuenca.

L'alcalde del Vendrell, Benet Jané, va assegurar que el top manta és un tema «complex i que ens preocupa», i en aquesta línia va anunciar el compromís adoptat a la Junta de Seguretat d'incrementar l'esforç comú de totes les administracions i els diversos cossos policials per fer-hi front.

Aquesta voluntat s'ha de traduir, va dir l'alcalde, «en una millora de l'eficàcia de les actuacions policials a través de les taules de coordinació i amb l'augment dels efectius en la mesura del que sigui possible». Benet Jané també va destacar la necessitat de fer, en paral·lel, una tasca de sensibilització de la ciutadania davant la il·legalitat que suposa comprar articles del top manta.

 

En aquest mateix sentit, es va expressar el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, qui va lamentar que encara existeixi «un nivell de connivència molt alt a la societat davant la venda ambulant il·legal, el que representa una greu injustícia per als comerciants que paguen els seus impostos». L'alcalde també va demanar més coordinació amb l'administració de Justícia davant d'aquesta problemàtica i que s'apliqui la Llei d'Estrangeria.

La Junta Local de Seguretat va comptar amb l'assistència del delegat del Govern al Camp de Tarragona, Xavier Sabaté; la directora dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Hortènsia Grau; l'inspector cap de l'ABP dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles de la Monja; l'intendent de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra, Jaume Giné; el regidor de Governació, Raül Buira; l'inspector i cap de la Policia local, Jordi Altarriba; així com oficials del cos de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.©2019 Ajuntament del Vendrell