El Vendrell, 16 de juny de 2021

El proper divendres 18 de juny, a les 19 h, a la plaça de Ramona Macipe (entre la carretera de Santa Oliva i el camí del Tomoví), començarà l’acció “In crescendo” dins de l’estratègia de transformació urbana i social “El Vendrell sent la música” amb un concert de The Kojacs Trio, un trio de música dixieland i swing. 
En aquest projecte la música és l’eix vertebrador per a una millora de l’espai urbà i per reforçar la cohesió social del nostre municipi: “Es fa arribar la música a persones que no tenen costum d’anar a concerts i alhora es recupera part del patrimoni i de la història del Vendrell”, ha dit la regidora de Cultura, Silvia Vaquero.
Al lloc on es comença l’acció “In crescendo”, la plaça de Ramona Macipe, coneguda també com la plaça de la Miguelina, hi ha una caseta dels anys 20 del segle XX, d’estil noucentista, que és un Bé Cultural d’Interès Local. Aquesta caseta va pertànyer a la família Álvarez, uns grans amants de la música i de les arts del Vendrell que, a l’any 1895, van promocionar un concert per tal de poder recuperar la Campana del Sometent. En aquest concert hi van coincidir Benvingut Socias i Pau Casals, uns joves intèrprets en aquell moment que van ser presentats a la ciutadania vendrellenca de l’època per una causa benèfica i que van arribar a ser uns músics de gran renom, el llegat dels quals està molt relacionat amb el projecte “El Vendrell sent la música”.  
Silvia Vaquero ha explicat que “s’han fet tasques de restauració a la caseta i a l’escultura La Ramona de Josep Cañas i diferents millores a la plaça, amb la qual cosa, mitjançant una acció cultural amb la programació d’un concert, anem creixent per arribar a diferents estrats de la nostra societat: l’urbà, el social, l’educatiu, el patrimonial i l’artístic”.
A la mateixa hora, a les 19 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, també tindrà lloc la presentació del llibre “Tothom odia el nostre poble” de Marc Guitart, que està relacionat amb la història de la música al Vendrell.
La regidora de Cultura ha destacat que “seran dos actes al voltant de la música que posaran de relleu la importància d’aquest llenguatge al nostre municipi”.



©2019 Ajuntament del Vendrell