El Vendrell clourà els actes de commemoració de l’homenatge a Àngel Guimerà de 1909 amb una posada en escena d’obres del dramaturg que van ser musicades i que fins a dia d’avui són desconegudes per la immensa majoria de la població. L’acte pretén recuperar el Guimerà més líric a través d’un recital i la lectura de correspondència entre el dramaturg i els compositors que es van encarregar de posar música a part de les seves obres. L’acte tindrà lloc aquest mateix divendres a partir de les nou del vespre a l’Auditori de l’Escola de Música Pau Casals. La iniciativa sorgeix del grup Operaílica i dels Serveis Municipals de Cultura del Vendrell, amb la col·laboració de Ràdio i Televisió El Vendrell.

 

Coincidint amb el final dels actes de commemoració de l’homenatge a Guimerà, l’Ajuntament iniciarà en breu les obres de remodelació de la Casa Museu Àngel Guimerà. Amb aquesta intervenció, el consistori pretén convertir Cal Guimerà en un museu de referència que serà “únic a tot el món dedicat a un dels poetes i dramaturgs catalans amb més projecció mundial”, com ha destacat l’alcalde del Vendrell, Benet Jané. Jané ha assegurat que aquest fet, a més, “és un motiu d’orgull per a tot el poble”.

Les obres a Cal Guimerà es desenvoluparan en dues fases: la primera se centrarà en la rehabilitació física de l’edifici, els diferents nivells i les estances. Jané ha assegurat, però, que en tot moment es mantindrà l’essència de la casa del segle XVIII que és. Aquesta primera fase compta amb un fons FEDER que contribuirà a pagar la meitat de les obres, que sumen prop d’un milió d’euros.

Posteriorment, es procedirà a una altra actuació, que és la que fa referència a la museïtzació de l’espai, en la qual s’establirà un recorregut per la vida i l’obra de Guimerà seguint un discurs museogràfic. En aquesta segona fase de les intervencions a Cal Guimerà, s’habilitarà un ascensor i es millorarà la seguretat i l’accessibilitat del museu. Així mateix, s’ampliarà l’espai amb part d’una de les finques annexes a l’actual edifici.

Per a aquesta segona fase es preveu una inversió de prop de 2 milions d’euros.©2019 Ajuntament del Vendrell