L’Original Jazz Orquestra (OJO) del Taller de Músics de Barcelona iniciarà el Cicle de Jazz a l’Auditori 2010, el dissabte 6 de març a dos quarts d’onze de la nit. Aquest és el primer d’un total de deu concerts que organitza el Patronat Municipal Auditori Pau Casals, en què es reuniran intèrprets estrangers excel·lents i els millors músics del país. És un cicle que es farà durant els mesos de març i d’abril, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell i a locals públics del mateix municipi.

Jazz a l’Auditori va començar l’any 1992. Ha aconseguit consolidar-se com una de les ofertes musicals més interessants de les comarques de Tarragona i com un punt de referència del país, per a tots aquells a qui els agrada la música. El Taller de Músics, al llarg del seu recorregut, ha donat veu i sortida a diferents directors i projectes, fet que n’ha marcat les diverses etapes.

L’OJO s’origina a partir de la idea de crear un àmbit en què el creador d’avantguarda disposi de tots els utillatges per dur a terme la seva feina. Es podria dir que aquesta seria una de les característiques de la formació, ja que la seva pròpia identitat la converteix en interlocutor d’aquell diàleg tantes vegades buscat pel creador. I quan el diàleg s’ha iniciat, tots saben que fàcilment pot assolir-se una dimensió desconeguda. Recollint el tarannà innovador que ha distingit el Taller de Músics, la seva big band treballa repertoris d’autor, d’estil contemporani, i hi suma col·laboracions amb compositors com Joan Albert Amargós, Enric Palomar, Xavier Maristany i Raúl Rodríguez, Refree, entre d’altres. Fins ara, l’OJO ha fet diverses produccions: Vola’m a sa lluna, amb Cris Juanico; Tete Compositor; Canciones, de Santiago Auserón; OJO con la Mala, o amb La Latina.

 

L’OJO està composta per Albert Bartolomé, Marcel·lí Bayer, Joan Subirats, Dídac Carles i Cristian Serret (saxos); Jordi Gómez, Eduard Prats, Albert Costa i Darío García (trombons); Jaume Torné, Leonardo Torres, Josep Lluís Pons i Jordi Fontanillas (trompetes); Alejandro di Costanzo (piano); Ignasi Cussó (guitarra); Isaac Coll (baix); Xavi Maureta (bateria), i Clara Luna (veu).

Aquest primer concert reuneix les condicions d’un dels segells propis del Cicle Jazz a l’Auditori: una actuació acústica, sense amplificació, en el marc de l’Auditori Pau Casals, on les condicions per escoltar música són remarcables.©2019 Ajuntament del Vendrell