La Subdelegada del Govern ha presentat aquest matí el projecte, acompanyada de l'alcalde del Vendrell i de veïns i comerciants dels barris marítims

Aquest projecte s'emmarca dintre de les actuacions que realitza el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí per tal d'intervenir en els processos de degradació del litoral i afavorir així la recuperació i protecció de les antigues zones humides presents a les nostres costes, tant pel que fa a la seva
integritat física com per a garantir el lliure accés i ús públic.
En concret, les actuacions que integren aquest projecte es desenvolupen a la zona de la platja que coincideix amb la desembocadura de la Riera de la Bisbal, suposen una longitud en línia recta d'uns 500 metres i una amplada de platja de 100 metres. La inversió del Ministeri és de 1.437.000€ i l'Ajuntament del Vendrell facilita els terrenys. Tant l'alcalde del Vendrell com la Subdelegada han ressaltat la bona sintonia i col·laboració de les dues administracions que ha permès tirar endavant aquesta actuació.

En la seva intervenció, Benet Jané ha destacat que el projecte és “molt necessari pel municipi” i que marcarà “un abans i un després en el desenvolupament del Vendrell”. L'alcalde ha recordat que l'obra del Ministeri “satisfarà una demanda especialment del barri de Sant Salvador, ja que fins ara existeix una barrera física que trenca la continuïtat del passeig marítim de Sant Salvador en direcció al sector Sanatori, a causa de la desembocadura de la Riera de la Bisbal”. En aquest sentit, el projecte contempla la construcció d'una passarel·la de fusta 2 metres d'amplada que s'inicia al barri de Sant Salvador, que creua la Riera -on aquesta es converteix en un pont d'uns 80 metres de longitud també recobert de fusta-, i que finalitza a la platja del Sanatori.

 

 

Benet Jané ha senyalat que aquesta continuïtat del passeig “serà un atractiu més tant per als veïns com els visitants de les platges vendrellenques, ja que podran recórrer a peu uns 5 quilòmetres decosta, començant a Cala Berenguer, a l'inici del passeig marítim de Coma-ruga i acabant al passeig de Calafell”.

Pel què fa a la vessant mediambiental, el projecte inclou la reconstrucció d'un sistema de llacunes litorals que constitueixen la recuperació dels antics marjals de la zona; la reconstrucció, en la mesura del possible, del sistema dunar associat al capdavant litoral de la platja i el disseny d'un sistema d'accessos i passeigs de vianants en el front litoral, a través de camins i passarel·les. Així mateix, es preveu fer una plantació de vegetació pròpia de les zones d'aiguamolls i la ubicació d'un mirador perquè els visitants contemplin el paisatge i l'avifauna.

A més, el projecte preveu crear una zona d'aparcament per a vehicles a l'altre costat de la carretera amb una superfície de 1.050m2.

L'alcalde del Vendrell també ha avançat que l'actuació contempla un canvi en l'asfalt de la carretera que connecta Sant Salvador amb el sector Sanatori, que es farà amb llambordes per donar-li un tractament menys dur i d'acord amb el nou entorn.

Actualment el projecte es troba exposat al públic, i segons la Subdelegada del Govern, les obres començaran el primer trimestre de l'any vinent. La durada aproximada dels treballs d'execució és de 8 mesos.