Els Serveis Municipals d’Educació del Vendrell, junt amb les associacions de mares i pares (AMPA) escoles del Vendrell i el Pla Educatiu d’Entorn han posat en marxa una iniciativa que pretén fomentar les bones pràctiques en l’educació dels fills.

Així, s’han programat un seguit de xerrades dirigides a pares i mares de fills escolaritzats tant a les escoles de primària del Vendrell com en els centres de secundària.

Es tracta, com anuncia un dels eslògans de la proposta, d’oferir eines per aprendre “l’ofici de ser mares i pares” i de fer que no només els fills siguin bons alumnes a l’escola, com ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Joan Maria Diu, sinó que els pares i mares també siguin bons pares i mares en benefici de la convivència a totes les llars del Vendrell”.

El regidor Diu i representants de les AMPA del Vendrell han presentat aquest dimecres la iniciativa, que ja fa uns mesos que funciona i que ha tingut en compte, per al nou curs 2009-10, les aportacions de les famílies per triar la temàtica de les xerrades, els horaris i els llocs on fer-les. Així, els pares i
mares del Vendrell ja han pogut assistir a xerrades sobre alimentació dels nens, la gelosia entre germans, l’etapa de l’adolescència o la manera de fer que els fills facin la feina de l’escola.

 

Aquest mateix dijous té lloc una nova sessió formativa sobre el fet de posar límits als fills, i properament es parlarà de la relació entre germans quan un d’ells és discapacitat, de l’agressivitat infantil i adolescent, dels trastorns alimentaris, de l’assetjament escolar i de les drogues. Aquestes xerrades tenen lloc en diferents centres del Vendrell i es fan a quarts de quatre de la tarda, per voluntat dels pares, que van decidir-ho així a través d’una enquesta formulada per les AMPA.

L’objectiu d’aquestes xerrades, com ha destacat la representant de l’AMPA de l’Escola Àngels Garriga, Olga Toval, és fer arribar als pares la idea que “els mestres ensenyen i els pares eduquen”.

Per altra banda, aquest dimecres també s’ha donat a conèixer la publicació “infoampas”, on les AMPA del Vendrell volen informar de la seva activitat i mantenir cohesionat el col·lectiu de mares i pares del Vendrell.

Per informar-se sobre les properes xerrades, es pot consultar la Regidoria d’Ensenyament (la Rambla, 24. Tel: 977 66 89 62) o bé els centres, on també s’hi pot trobar un tríptic amb la programació prevista per a aquest curs.©2019 Ajuntament del Vendrell