El Vendrell, 2 de març de 2021

La programació del Temporada a l'Auditori Pau Casals s'iniciava el passat dissabte, amb un gran èxit, a càrrec de la formación Northern Cellos, que va aconseguir esgotar totes les entrades i fer vibrar de valent al públic de la sala.


Aquest dissabte el cartell torna a tenir com a protagonista la música, de la mà de Chicuelo i Mezquida, amb la inestimable percussió de Paco de Mode.


Juan Gómez 'Chicuelo' és un dels guitarristes més destacats del panorama flamenc i un dels compositors més prolífics i interessants de les últimes generacions. En la seva extensa carrera, el seu nom apareix acompanyat de reconeguts 'cantaors' com Enrique Morente, Miguel Poveda, Duquende, Mayte Martín, Rancapino o Chano Lobat.


També Marco Mezquida és un dels millors pianistes de jazz del país; per tant, el concert de dissabte reuneix dos dels artistes més creatius del panorama jazzístic espanyol.
D'aquesta manera, l'Auditori Pau Casals podrà comprovar com Mezquida i Chicuelo proclamen el seu amor a la música, expressen la seva mútua admiració, dialoguen en llibertat i fugen d'etiquetes, prejudicis i compromisos.


El seu nou disc inclou vuit nous diàlegs entre la guitarra flamenca i el piano. El títol de l'àlbum és un homenatge a Paco de Mode i també una manera de subratllar la bona i profunda connexió musical i personal entre els dos músics, i una declaració d'intencions: alhora que publiquen el seu segon àlbum, ens anuncien que n’hi haurà un tercer.
'No hay dos sin tres' és un disc intens, sofisticat, en què conviuen bulerías, un tanguillo contemporani, una peça a ritme de zapateado, alguna composició amb aromes brasilers i també una balada onírica. L'èxit del primer treball els va portar a fer més de 70 actuacions en directe als principals escenaris i festivals del món, com la Kölner Philharmonie, Tokyo Jazz Festival, Jazzahead!, Jazzaldia, Festival de Jazz de Barcelona, Bimhuis, Festival de Jazz de Buenos Aires i de Mar de Plata, entre molts altres.

Les entrades per CHICUELO – MARCO MEZQUIDA estan numerades i tenen un cost de 17 € /13 € (amb descompte). Es poden comprar a través de www.temporada.cat o també de forma presencial a la recepció de l'EMMPAC, els divendres no festius, de 10 a 13h.

Intèrprets:
Marco Mezquida, piano
Juan Gómez ‘Chicuelo’, guitarra flamenca
Paco de Mode, percussió

CHICUELO - MARCO MEZQUIDA 'No hay dos sin tres'
Dia: Dissabte 6 de març
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20
Preu: 17 euros
Preu amb descompte: 13 euros



©2019 Ajuntament del Vendrell