El Vendrell, 1 de març de 2021

Avui s’ha presentat el conjunt d’actes organitzats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que s’ha volgut plantejar com una jornada reivindicativa i de reconeixement a Remei Esteban, que va ser la primera regidora de l’ajuntament democràtic del Vendrell, i Anna Serra, que va ser la primera regidora de Serveis Socials d’aquest Consistori.

8 de març

A les 10.30 h, a l’Ajuntament del Vendrell: Inauguració de la Sala de premsa Remei Esteban i Nin.

A les 17 h, a la façana de l’edifici de Serveis Socials (c/ Quarter cantonada c/ de Mar): Presentació del grafit d’Anna Serra.

A les 18 h, al terrat de la Biblioteca Pública Terra Baixa: Lectura del manifest 8M i presentació del grup de dones “Dones amb iniciativa del Vendrell”.

A les 14.30 h, a TV el Vendrell: Emissió de la xerrada “Museu Deu en femení Penèlope”, a càrrec de Mireia Rosich, directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Judit Subirachs, directora de l’Espai Subirachs (redifusió al llarg de la tarda).

A les 17 h, 19 h i 22 h, a TV el Vendrell: Emissió  del programa “Precarietat laboral i dones”, presentat per Alba Domingo.

 

8 i 9 de març
Dilluns, de 17 h a 20 h, i dimarts, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, a la Sala Portal del Pardo: Mural in situ d’Anna Agudo i Adià Canet de Doble A Art, del projecte artístic “Essencials (...)”, acció efímera de transformació artística que manifesta la capacitat de la cultura i de l'art per crear nous imaginaris (vegeu programa de Cultura).

 

9 de març
De 18 h a 19 h, Cafè-tertúlia virtual amb dones a partir de la projecció del curtmetratge “Suc de síndria”, a càrrec de la Taula Comunitària del Vendrell (enllaç inscripció: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010340772163).

 

10 de març
A les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, l’Hora del Conte: “Superdones de la història” (vegeu programa de la Biblioteca).


Formació:
4, 11, 18 i 25 de març, de 17 h a 19 h, programa formatiu en línia “TOTES FEM XARXA! Com identificar i actuar davant les desigualtats de gènere i l’impacte de les violències masclistes”, organitzat pels SIE Garraf-Penedès i Tarragona i els SIAD del Vendrell, Calafell i el Consell Comarcal del Baix Penedès (inscripcions limitades; enllaç inscripció: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/formacio/properes-formacions-00001/totes-fem-xarxa/).


Exposicions:

Del 5 de març al 23 de maig, al Museu Deu: “El Museu Deu en femení”.

Durant tot el mes de març, a la Biblioteca Pública Terra Baixa: “Exposició bibliogràfica i novetats editorials”. Centre d’interès documental sobre la dona. 

El primer tinent d’alcalde i regidor de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha recordat que “el govern de l’Ajuntament del Vendrell és eminentment feminista i lluita per a la reivindicació de les dones i per aconseguir una igualtat plena i real entre homes i dones a la nostra societat”.


Cartell



©2019 Ajuntament del Vendrell