El Vendrell, 15 de desembre de 2020

Èxit del nou sistema de transport públic del Vendrell, el PasBus, una modalitat de bus flexible. El nou sistema de transport implantat al Vendrell a partir del 15 de novembre s’està demostrant tot un encert, amb el doble de viatgers que les línies regulars que substitueix, amb una mitjana de 22 viatgers més al dia. Aquest sistema de bus flexible s’adapta millor a les necessitats de transport d’un municipi amb una àmplia dispersió de la població, amb el nucli principal del Vendrell, els nuclis marítims i les urbanitzacions.
La dada més significativa és que conjuntament amb aquest increment de viatgers es produeix una reducció del 37% dels quilòmetres recorreguts pels vehicles i d’un 70% de les hores en circulació dels mateixos. Això vol dir que el servei és notablement més eficient, reduint la contaminació i el trànsit de vehicles pel municipi i, alhora, s’atenen més viatgers amb un servei millor amb trajectes més curts i directes, i donant servei a urbanitzacions on abans no arribava el transport públic. De fet, el 74% dels viatgers són residents d’alguna de les urbanitzacions, preferentment de l’Oasis i dels Masos de Coma-ruga.
Aquest èxit del nou model de transport és especialment significatiu si comparem amb la resta de línies regulars, en les que s’ha produït una reducció dels viatgers per efecte de la Covid-19.
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i el regidor de Transport, Rubén Gràcia, comenten que: “aquestes dades tan significatives sobre la millora i eficiència del nou servei ens anima a plantejar en un futur immediat l’ampliació d’aquesta modalitat de servei de bus flexible”.        ©2019 Ajuntament del Vendrell