Al lliurament es va destacar la funció de recuperació històrica i el caire social d’aquests espais

Al lliurament es va destacar la funció de recuperació històrica i el caire social d’aquests espaisAquest passat dilluns 22 de febrer, tenia lloc a la Sala de Plens de l’Ajuntament el lliurament de cinc dels horts de titularitat municipal ubicats al Fondo del Mata. Els espais lliurats, que han quedat disponibles per diferents motius, s’han entregat a través d’un conveni pel qual es cedeix l’espai per un període de cinc anys.

Per poder gaudir d’aquests horts, cal acreditar ser pensionista o jubilat, no realitzar cap activitat remunerada, i estar empadronat i residir al Vendrell. Per la seva banda, els usufructuaris es comprometen a mantenir el terreny conreat i a participar, d’acord amb les seves capacitats, en les visites guiades de la zona, en l’elaboració de compostatge, i en la conservació i el manteniment de l’espai, dels camins i dels elements comuns.

 

Durant l’acte de lliurament, a càrrec del regidor de Medi Ambient, Jaume Domingo, el mateix Domingo va destacar el doble vessant d’aquests horts, pel que suposen en la pervivència del conreu familiar al Vendrell i per la funció social que aquests horts comporten. Així, el regidor de Medi Ambient afirmava que “aquests horts mantenen l'esperit actiu de la gent gran, fomenten la camaraderia i els espais de relació social en un àmbit de lleure on tots els que es troben tenen una afició comuna, que és treballar la terra”. De la mateixa manera, Jaume Domingo valorava especialment la funció educativa d’aquests horts i expressava la voluntat que aquesta primavera poguessin ser visitats pels alumnes de les escoles primàries del Vendrell, assegurant que "no tots els infants tenen la possibilitat de conèixer un hort i creiem que és quelcom important per a la seva formació".©2019 Ajuntament del Vendrell