El VEndrell, 27 d'octubre de 2020
 
L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir, dilluns 26 d’octubre, un ple ordinari per via telemàtica.
 
Es va donar compte al Ple del decret de l'Alcaldia número 2327, de data 29 de setembre de 2020, de delegació de la Regidoria de Turisme a la regidora Bàrbara M. Peris Selles.
 
El Ple va arribar als següents acords:
 
-Per unanimitat, es va ratificar l’acord pres pel Ple del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) sobre la incorporació de l’Annex 4 al Conveni Únic l’Ajuntament del Vendrell, el CCBP i l’empresa Comarcal de Serveis Mediambientals del Baix Penedès SL, descriptiu de les condicions tècniques i econòmiques en les quals es prestaran els serveis de recollida, transport, tractament i/o eliminació dels residus municipals, per la recollida selectiva mitjançant un sistema porta a porta als nuclis de Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca.
 
-Amb 12 vots a favor (Govern i regidora no adscrita) i 9 abstencions (SP-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell), es va aprovar l’extinció de l'actual conveni del programa Apropa Cultura amb l’Ajuntament del Vendrell per establir l’acord amb PROSCENI SLM per tal de guanyar en agilitat i eficiència. El programa Apropa Cultura té l’objectiu de facilitar l’accés a la programació musical i artística a les persones amb necessitats socials de tota Catalunya. L’Ajuntament del Vendrell s’hi va adherir el 2016 amb l’Auditori del Tívoli, el Teatre Àngel Guimerà i l’Auditori Pau Casals, actualment gestionats per PROSCENI SLM.
 
-Amb 12 vots en contra (Govern i regidora no adscrita), 8 a favor (SP-ERC, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell) i 1 abstenció (JxV) es va rebutjar la proposta de resolució presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell relativa a l'edifici anomenat Tabaris.
 
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per a la dignificació de fonts històriques del Vendrell.
 
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a la formulació d'un conjunt de plans d'usos pels barris del Vendrell que reguli la relació del teixit residencial-activitat.
 
-Amb 11 vots en contra (Govern) i 10 a favor (SP-ERC, JxV, Primàries Catalunya, Podem el Vendrell i regidora no adscrita), es va rebutjar la proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per a la creació i regulació d'un aparcament autoservei per a autocaravanes.
 
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per adreçar-se a l'Ajuntament de Santa Oliva per obtenir l'autorització per obrir el carrer de Sant Josep.
-Amb 20 vots a favor (PSC, SP-ERC, Cs, JxV, Pimàries Catalunya i Podem el Vendrell) i 1 abstenció (AVP) es va aprovar la moció presentada pel govern municipal per reclamar ajudes al Govern de la Generalitat a fons perdut pels sectors de la restauració i comerç del municipi. No es van acceptar les esmenes proposades per SP-ERC, JxV i Primàries Catalunya.
 
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM pel respecte a la llibertat de creences en els ritus funeraris.
 
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Podem el Vendrell per a la millora de l’accessibilitat i la seguretat de la zona del Centre cívic L’Estació, amb esmenes proposades pel govern municipal.


©2019 Ajuntament del Vendrell