El Vendrell, 16 de juny de 2020

Amb la premisa de recordar a la població que la pandèmia del COVID-19 encara no està sota control i que tothom ha de col·laborar per contenir-la, la TAULA DE MUNICIPIS PER UN LITORAL SOSTENIBLE apel·la a la col·laboració ciutadana per mantenir les mesures de seguretat durant la Revetlla de Sant Joan i es es fan les següents recomanacions:
-Celebrar-la en grups reduïts i evitar sortides i desplaçaments innecessaris.
-Gaudir-la amb família i amics fent consum als negocis locals per evitar aglomeracions de persones.
-Respectar les mesures sanitàries mantenint el distanciament, fent ús de les mascaretes i no compartir menjars ni begudes.
-Respectar les mesures de ús i prohibició de les platges i els espais públics.

Municipis com Sitges, Vilanova, Cubelles, Cunit, el Vendrell, entre d’altres, no es permetrà l’accés a les platges des de les 20 hores, aproximadament, fins a la matinada del 24 de juny.

En el cas del  Vendrell, a la nit de la Revetlla de Sant Joan, és prohibirà fer qualsevol celebració, activitat o concentració a les platges. Només es permetrà accedir-hi per consumir a les guinguetes.

El motiu d’aquest tancament de platges es contenir la pandèmia evitant un efecte crida de residents d’altres regions sanitàries i evitar aglomeracions de persones a festes no autoritzades.

Per evitar aquestes aglomeracions i l’arribada massiva de residents d’altres regions sanitàries pel tancament de les platges de Barcelona, l’Ajuntament del Vendrell, d’entre altres, sol·licita a Renfe que el servei de rodalies no ampliï la freqüència de trens de les línies R-2 i R-4 cap a Sant Vicenç de Calders per la nit del 23 de juny. També es demana que es reforcin els sistemes de seguretat a les estacions litorals per aquesta nit.

Aquesta petició es per prevenir perjudicis mediambientals a les nostres platges i evitar un repunt de contagis de Covid-19.



©2019 Ajuntament del Vendrell