El Vendrell, 15 de juny de 2020

L’Ajuntament del Vendrell ha tornat a revalidar el “Segell Infoparticipa” per la qualitat i transparència del seu web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.
Des de la creació d’aquests guardons, amb l’anàlisi de les dades corresponents a l’any 2013, l’Ajuntament ha obtingut el segell en totes les seves edicions, havent repetit enguany, per tercer any consecutiu, la seva qualificació més alta, un 96%.

El regidor de Comunicació i Transparència, Christian Soriano, ha mostrat la seva satisfacció “per uns resultats que segueixen mantenint el Vendrell com un referent en transparència i bon govern". “Aquest reconeixement -ha afegit- ens anima a l'hora de seguir treballant per tenir un Ajuntament més obert i transparent". Soriano ha explicat que "fa anys que s'estan fent coses molt bé en matèria de transparència des de l’Ajuntament del Vendrell i aquest 96 sobre 100 és una mostra d'un treball previ al què volem donar continuïtat".

El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP), per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora. En la seva 3a edició a Catalunya, va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència 19/2014 de 29 de desembre, així com també avaluacions dels consells comarcals, i el 2016 va incorporar també les diputacions.

En aquest darrer mapa Infoparticipa s’han avaluat 48 criteris de transparència, incrementant-se en aquesta edició el nivell d’exigència per validar els indicadors. I és que no tan sols es té en compte que les webs municipals disposin de la informació dels indicadors, sinó que aquesta informació s’ha de poder trobar amb facilitat, ha d’estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell