El Vendrell, 12 de juny de 2020

Aquest mateix dia també es reobrirà el consultori de Coma-ruga

El proper dilluns 15 de juny entrarà en funcionament el centre de salut Botafoc del Vendrell, dins de l’actual context de pandèmia del Covid-19, per tal de donar resposta a les necessitats de salut existents de la població, garantint la seguretat dels professionals i dels pacients amb especial control sobre l’aforament a les sales d’espera per tal de respectar la distància de seguretat i amb la sectorització recomanada pel CatSalut amb les zones covid i nocovid.

Inicialment, l’activitat al centre de salut Botafoc s’havia d’iniciar al mes de setembre, però s’ha accelerat per tal d’alleugerir l’actual CAP del Vendrell abans de l’inici de l’estiu.

El centre de salut Botafoc es troba dins l’Àrea Bàsica del Vendrell, un centre proveïdor d’Atenció Primària de Salut gestionat per la Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla. Aquesta ABS presta assistència als municipi del Vendrell, Albinyana, la Bisbal del Penedès, les Peces i Santa Oliva.

El centre de salut Botafoc centralitzarà tota l’oferta assistencial de l’ABS del Vendrell que actualment es realitza al CAP del Vendrell pel que fa a:

Pediatria comunitària: pediatria i infermeria pediàtrica a la població assignada de 0 a 15 anys de tota l’ABS de Salut.

Especialitats pediàtriques: consulta externa. S’externalitzarà l’activitat que es desenvolupa en les consultes de l’Hospital del Vendrell.

Infermeria obstètrico-ginecològica: llevadora.

Odontologia per a tota la població de l’Àrea Bàsica de Salut.

Consulta de Salut mental i psicologia infanto-juvenil amb el suport dels professionals de l’Institut Pere Mata.

L’horari de funcionament del centre serà de les 8 h a 20 h tots els dies laborables. Els dissabtes, diumenges i festius s’atendran les urgències de les 9 h a les 20 h al CAP del Vendrell i, fora d’aquest horari, s’atendran a l’Hospital del Vendrell.

Així, al CAP del Vendrell quedarà centralitzada la medicina i infermeria familiar i comunitària, l’atenció continuada per a tota l’ABS, la consulta de salut mental i psicologia d’adults i treball social.

El consultori de Coma-ruga reobrirà les seves portes també el dilluns 15 de juny. Amb l’objectiu de disminuir el risc de transmissió i contagi, s’ha de demanar consulta trucant al 977683586 o contactant mitjançant del correu electrònic consultavendrell@xarxatecla.cat. El metge i la infermera atendrà només amb cita prèvia, de dilluns a divendres, de 8 h a 14 h. A causa de la situació actual, el servei de Pediatria es trasllada al centre assistencial Botafoc.


Centre de salut Botafoc

El centre de salut Botafoc, que inclou dispensari mèdic i centre d’hemodiàlisi es troba situat a l’avinguda del Baix Penedès, 94. L’edifici consta de dues plantes. Una planta baixa on es troba el centre de salut que utilitzarà l’Equip d’Atenció Primària, amb 18 consultes, 3 boxs d’extraccions i 1 aula d’educació sanitària. A més, compta amb una planta semisoterrani que acull un Centre d’Hemodiàlisi, gestionat per Fresenius, i les dependències de suport logístic del centre.

El disseny de l’edifici ha prioritzat el desenvolupament del programa assistencial en una planta baixa amb accés a nivell de carrer. D’aquesta manera, es facilita l’accessibilitat del pacient i s’eviten les barreres arquitectòniques. En les dues plantes es prioritza la ventilació i la il·luminació natural mitjançant les façanes i els patis interiors. Es tracta d’un edifici funcional, adaptat a l’entorn, de fàcil accés per als usuaris, tant a peu com per al trànsit rodat, i energèticament sostenible.

El projecte ha suposat una inversió de 5.200.000 euros.

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell