Aula sensorial GarbíEl Centre d’Educació Especial Garbí del Vendrell compta amb una nova aula sensorial que és única a la demarcació per les seves característiques. L’aula representa un salt qualitatiu en la docència que s’imparteix al centre a un total de 49 alumnes amb necessitats especials. La nova aula introdueix les últimes tecnologies en el tractament de les dificultats sensorials dels seus usuaris.

Així es compta amb elements com un llit d’aigua calenta per fomentar que els alumnes tinguin una millor consciència del seu cos, una columna interactiva de llum, per fer seguiments visuals, un plafó auditiu, un feix de fibres òptiques que també estimulen la consciència del propi cos, un panell tàctil que permet transmetre diferents sensacions i textures, un panell sonor per descobrir les relacions causa-efecte,... Tot plegat elements que intenten despertar els sentits de les persones amb greus dificultats de mobilitat i comunicació”, segons ha destacat la regidora d’Educació del Vendrell, Marta Tutusaus. Tant la direcció del centre com l’AMPA feia temps que volien comptar amb una aula d’aquestes característiques, que s’ha pogut tirar endavant ara gràcies a l’aportació econòmica de prop de 14.000 euros del programa “Tu ajudes”, de Caixa Tarragona i a la col·laboració de l’ajuntament del Vendrell, que s’ha encarregat de la instal·lació dels materials i les tecnologies que incorpora l’espai. El cost total del projecte, que s’inclou també en el Pla Educatiu d’Entorn, supera els 15.000 euros i els seus responsables confien en anar afegint més elements poc a poc.

Tutusaus, ha assegurat que l’aula és un projecte “extraordinari”, ha destacat la implicació de l’AMPA del Garbí per fer possible el projecte i junt amb els responsables del centre ha apuntat la possibilitat de, en un futur, fer extensiu l’ús de l’aula a la resta de la comunitat educativa del Vendrell i a col·lectius com ara gent gran amb determinades malalties degeneratives.©2019 Ajuntament del Vendrell