Projecte xlEl projecte “XL lletra gran” ha engegat aquest curs una nova edició amb la voluntat d’apropar els serveis de biblioteca a la gent gran que es troba ingressada tant a la Residència i al Centre de dia com a la Policlínica del Vendrell. Es tracta d’un projecte en què col·labora activament la Biblioteca pública Terra Baixa del Vendrell, que presta els seus serveis a distància a aquest col·lectiu d’usuaris que no poden desplaçar-se a la instal·lació. La Biblioteca, però, no és l’única que col·labora. Es tracta d’un projecte a tres bandes en què la Biblioteca cedeix els documents que uns voluntaris recullen a petició de la gent gran d’aquests centres.

Els voluntaris han estat enguany membres de l’Aula de Formació d’Adults del Vendrell i a partir del gener ho seran els alumnes del cicle formatiu d’atenció sociosanitària de l’IES Andreu Nin. Els alumnes faran aquesta tasca com a part del seu currículum. La incorporació dels alumnes de l’IES Andreu Nin al projecte es fa també en paral·lel a la incorporació dels malalts de la Policlínica, que aquest 2009 encara no formaven part del projecte.

 

El projecte “XL lletra gran” és un projecte dels anomenats d’aprenentatge servei (APS) ja que impliquen l’aprenentatge de qui fa de voluntari mentre a l’hora està oferint un servei als ciutadans, en aquest cas a un col·lectiu determinat.

 

La iniciativa es va posar en marxa per primera vegada aquest passat mes de gener, sota el paraigües del Pla Educatiu d’Entorn, i va comptar amb el reconeixement del Centre promotor de l’aprenentatge servei de Barcelona, que li va atorgar una subvenció. Un reconeixement molt significatiu per als responsables dels Serveis Municipals d’Educació del Vendrell, impulsors del projecte, ja que el centre promotor compta amb membres tan prestigiosos com l’Associació de mestres Rosa Sensat o la Fundació Bofill, entre d’altres. El reconeixement al projecte vendrellenc es basava en el fet d’haver implicat alsalumnes de l’Aula de formació d’Adults, com a voluntaris. Ells es van formar en matèria de gestió bibliotecària per atendre mensualment els encàrrecs de la gent gran i en tramitaven el préstec.

Així doncs, amb la col·laboració de l’Aula de Formació d’Adults i de l’IES Andreu Nin, la Biblioteca fa accessibles els seus serveis a gent que no hi pot anar presencialment a la instal·lació culturall.©2019 Ajuntament del Vendrell