Treball als BarrisL’Ajuntament del Vendrell, a través de L’EINA, ha tornat a iniciar un nou programa social al nucli antic emmarcat en el projecte “Treball als barris” del Departament de Treball i el Servei d'Ocupació de Catalunya. Aquest projecte incorpora accions complementàries al Pla de Barris en matèries com polítiques actives d’ocupació i desenvolupament local.
En concret, aquesta serà la tercera convocatòria del programa de la Generalitat al qual s'acull el Vendrell, el qual comportarà la contractació de dos orientadors laborals i un integrador social, gràcies a una subvenció rebuda de 164.000 €. Aquests professionals atendran les demandes dels usuaris del barri que, en aquest moment, es troben en situació d’atur, sobretot d’aquells joves entre 16 i 20 anys que es troben en una situació de fracàs escolar.

El programa social que desenvoluparan aquests tres tècnics rep el nom de “Projecte comunitari per a joves” i té una durada de sis mesos. Els orientadors laborals desenvoluparan diferents tasques d’orientació, informació i assessorament en la recerca de feina, facilitant tots els recursos que L’EINA té al seu abast per tal de millorar l’ocupabilitat dels joves, com per exemple ajudant-los a elaborar un itinerari professional personalitzat. D’altra banda, la integradora social treballarà específicament amb el col·lectiu de dones del nucli antic, amb iniciatives que fomentin la igualtat d'oportunitats.

El regidor d'Ocupació, Joan Maria Diu, ha explicat que la posada en marxa d'aquest nou projecte, “Treball als barris”, és “un exemple més de la importància que se li dóna als temes socials en la gestió del Pla de Barris”.©2019 Ajuntament del Vendrell