El Vendrell, 14 d'abril de 2020

L’any 2015, la Regidoria de Cultura va convidar a ceramistes d’arreu a participar en una iniciativa que, sota el títol Emplatem!, tenia com a objectiu recollir fons per al projecte solidari de beques menjador Fem pinya!
Es tractava que els ceramistes enviessin plats de ceràmica  per poder-los posar a la venda a un preu mínim de 30 euros. Aquell any es van rebre 119 plats, se’n van vendre 81 i es va recaptar un total de 2.400 euros.
Ara, amb motiu de la greu situació pel Covid-19 que, a part de la lluita sanitària contra aquest virus, també suposa destinar més recursos econòmics als serveis d’atenció a les persones, s’ha cregut oportú recuperar els plats de l’Emplatem! que van quedar per vendre i donar l’oportunitat d’adquirir-los a aquelles persones que vulguin col·laborar, d’aquesta manera, amb el projecte Fem pinya!, que en aquests moments també compta amb la col·laboració de la Xarxa de Suport El Vendrell.
Per poder comprar un d’aquests plats de ceràmica solidaris s’haurà d’enviar un correu electrònic a l’adreça art@elvendrell.net indicant el que es vol adquirir (a la pàgina web https://elvendrell.net/art/altres-projectes/emplatem, a la pàgina de Facebook “El Vendrell. L’art” i al Twitter @artelvendrell es poden veure els plats i el seu número corresponent). Aquest correu electrònic es respondrà facilitant el número del compte bancari del projecte Fem pinya! per poder fer-hi el pagament amb un import mínim de 30 euros. En cas de coincidència en la selecció de plats, la reserva es farà per ordre d’entrada dels correus electrònics. Un cop finalitzi l’estat d’alarma pel Covid-19, el plat que s’hagi comprat es podrà recollir a les dependències de la Regidoria de Cultura (La Rambla, 24, edifici de l’antiga Biblioteca).

Projecte Fem pinya!
El projecte solidari Fem pinya! es va iniciar el 2013 des dels Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell, conjuntament amb la colla castellera Nens del Vendrell, amb la finalitat de garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial a aquells que, per motius econòmics i familiars, es troben en una situació de més vulnerabilitat.Recentment, des dels Nens del Vendrell s’ha manifestat la intenció de potenciar i donar més visibilitat al projecte Fem pinya! per tal de poder ampliar els ajuts als infants en altres serveis i activitats, a part de les beques de menjador escolar, per la qual cosa la Regidoria de Serveis Socials ja es va posar a disposició als membres de l’entitat per donar-los el suport necessari.©2019 Ajuntament del Vendrell