A partir del 10 de desembre tindran lloc les inscripcions per participar en el Curs d'entrenament de la memòria i Taller d’Estimulació Cognitiva, el Curs de txi-kung, el Curs d’activitat física adaptada i les Caminades Saludables per a gent gran (Vital Activity) que organitza l'Àrea de Gent Gran de l'Ajuntament del Vendrell. Les inscripcions es poden fer a l’Àrea de Gent Gran, a l’esplai del Tívoli, segon pis. Les places són limitades, però el curs també estarà condicionat pel nombre de participants, ja que si no són suficients es pot anul·lar.

El curs d’entrenament de la memòria comença el 14 de gener. L’activitat anirà a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dimarts de 9.30 h a 11 h i d’11.30 h a 13 h. La matrícula per a aquest taller té un cost de 33 euros per trimestre (gener-març). El curs té com a objectius principals exercitar la memòria, potenciar les diferents funcions cognitives, prevenir el deteriorament cognitiu, afavorir la comunicació i potenciar les relacions.

 

El taller d’estimulació cognitiva comença el 8 de gener. L’activitat també va a càrrec de l’Associació Trèvol i es durà a terme els dilluns i dimecres de 10 h a 13 h. La matrícula per aquest taller té un cost de 45 euros mensuals. Es tracta d’un taller de memòria per a persones a dèficits cognitius inicials i/o fases inicials d’Alzheimer o altres demències.

El curs de txi-kung començarà el 8 de gener. Es pot optar per fer classe els dilluns d’11 h a 12.30 h o bé els dimecres d’11 h a 12.30 h a l'Esplai del Tívoli; o bé de fer classe dos dies a la setmana, els dilluns i dimecres. Aquest taller anirà a càrrec de Vital Activity. La matrícula té un cost de 33 euros per trimestre (octubre-desembre), una classe a la setmana, i 44 euros si s’opta per fer classe dos dies a la setmana.

El txi-kung és una gimnàstica procedent de la Xina que possibilita un rendiment físic i intel·lectual més gran i contribueix a l'equilibri emocional. Es practica a través d'uns exercicis suaus que no requereixen esforç físic. Els objectius d'aquest art oriental són exercitar el cos i la ment; expressar el moviment natural, lent i fluid, per harmonitzar el cos a través de la circulació de la sang i d’energia, i aprendre a utilitzar la respiració en sincronització amb el gest. Aquesta disciplina té diferents avantatges per a la salut, com millorar la respiració, la coordinació i la circulació sanguínia; regularitzar la tensió arterial; millorar les digestions; facilitar la concentració, la memòria i la relaxació, o estimular les defenses del cos.

Les activitats físiques adaptades per a la gent gran es divideixen en activitats de gimnàstica que es realitzen a l’exterior (si les condicions meteorològiques són adverses, es faran a l’interior de l’esplai) i activitats físiques saludables que es realitzen a l’interior dels diferents esplais del Vendrell.

La gimnàstica a l’aire lliure és una activitat física adaptada i dirigida amb els diferents aparells adaptats per a la gent gran. Aquestes activitats començaran el 9 de gener de 2020 a l’Esplai del Tancat, els dijous d’11 h a 12.15 h.

Les activitats físiques saludables per a gent gran tenen lloc a l’interior dels esplais i són un treball de combinació de teràpia d’esquena, prevenció de caigudes, relaxació i reeducació postural. Aquestes activitats començaran el divendres 10 de gener de 2020 a l’Esplai del Tancat  d’11 h a 12.15 h.

Les activitats de gimnàstica adaptada per a gent gran aniran a càrrec de Vital Activity. La matrícula per a aquest curs té un cost d’11 euros per trimestre (gener-març). Les places són limitades.

Les caminades saludables són recorreguts per caminar per diferents rutes del municipi del Vendrell que ens assegura la dosi d’activitat física que es necessita en benefici de la salut. Cada setmana es realitzarà una ruta diferent durant 2 hores i mitja, acompanyats i guiats per un monitor. L’activitat es realitza els divendres de 9 h a 11.30 h i començarà el 10 de gener.

Els recorreguts seran de nivell físic fàcil o moderat i estaran a l’abast de tothom.

En les caminades es poden enfortir els lligams socials, fer amistats i conèixer una mica dels nostre territori, sovint desconegut.

L’activitat física moderada practicada regularment ajuda a prevenir les malalties coronàries, controlar la hipertensió, millorar la diabetis, reduir l’estrés, la depressió i el risc d’infart cerebral.

Tothom que vulgui prendre part en les caminades haurà de formalitzar la inscripció trimestral, que té uns cost simbòlic de 3 euros. Els punts d’inscripció són :

- Esplai del Tancat, dimarts i divendres de 18 h a 20 h i els dimecres i dijous de 10 h a 12 h.

- Àrea de Gent Gran, a l’esplai del Tívoli, segon pis.©2019 Ajuntament del Vendrell