05 15 rp dia internacional museus webEl proper dissabte 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Enguany, la Nit dels Museus també coincideix en la mateixa data, i els museus del Vendrell s’han unit a la festa amb jornades de portes obertes i diverses activitats per a tots els públics durant tot el cap de setmana, que es poden consultar en el cartell.

 

El paper del museus en la societat

Aquesta 42a edició està dedicada al tema Els museus com a eixos culturals: el futur de la tradició, amb què es vol reconèixer el rol que desenvolupen els museus com actors actius de les seves comunitats.

El paper dels museus en la societat està canviant. Si tradicionalment eren considerats institucions estàtiques, en l'actualitat els museus s'estan reinventant contínuament per ser més interactius, centren les seves accions en l'audiència, orienten les seves polítiques a la comunitat, són flexibles, adaptables i mòbils. Amb el temps, han esdevingut eixos culturals que funcionen com plataformes on la creativitat es combina amb el coneixement i on els visitants poden participar, coproduir, compartir i interactuar.

Els museus han canviat les seves pràctiques per apropar-se a les comunitats a les quals s'adrecen, ofereixen noves lectures a les col·leccions que conserven, busquen formes innovadores per abordar problemes i conflictes socials contemporanis, esdevenen espais per al diàleg i l'encontre intercultural i, al mateix temps, conserven les seves funcions considerades tradicionals (conservació, exposició, comunicació, recerca).

 



©2019 Ajuntament del Vendrell