GRUPALwEl concurs Joves amb Idees és un projecte de l’Ajuntament del Vendrell, a través del qual L’EINA Espai Empresarial organitza els seminaris i tallers de generació d'idees i creació d'empreses per fomentar l’esperit emprenedor entre els joves i motivar-los perquè generin idees empresarials i valorin l’autoocupació com a possible sortida professional. El repte d’enguany ha girat al voltant d’idees innovadores que millorin la qualitat de vida de la gent gran. L’objectiu, per tant, resideix en detectar oportunitats i formular un repte que sigui operatiu i amb potencial per rebre idees d’alt valor afegit.


A més, es pretén assolir un seguit d’objectius específics: crear sinèrgies amb les entitats del Vendrell i la ciutadania en general; transmetre als joves els valors de l’emprenedoria i donar idees creatives que tinguin potencial per transformar l’entorn. En aquest projecte s’aplica la metodologia d’innovació oberta, facilitant als participants eines de creativitat i de resolució de problemes, a través de tallers presencials, concretament: taller de generació d’idees i taller d’avaluació de les idees.
Per al desenvolupament del programa, es compta amb la col·laboració dels centres d’educació secundària del municipi que ofereixen estudis de batxillerat i de cicles formatius: l’INS Andreu Nin, l’INS Baix Penedès, l’INS Mediterrània i el Col·legi Sagrat Cor.

Una vegada realitzats els seminaris i tallers, es dinamitza el concurs d’idees de negoci, que enguany celebra la seva dotzena edició el 9 de maig, a les instal·lacions de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell. Aquest comptarà amb l’assistència de tots els estudiants participants als seminaris i tallers, experts en la matèria, tècnics de L’EINA, representants de l’Ajuntament, així com població en general.

Al llarg de l’acte, els alumnes seleccionats com a finalistes exposen i presenten les seves idees empresarials, posant èmfasi en els aspectes més destacats, com ara: la descripció del producte i/o servei, l’anàlisi de mercat, el finançament, etc. Els participants, a més, podran aportar material complementari, que els servirà per exemplificar millor la seva idea.

A partir de l’exposició de les idees, el jurat delibera i n’escull els guanyadors. Aquest jurat, que acostuma a estar constituït per representants de diferents institucions i entitats, en el procés de valoració de les idees, avalua de forma objectiva els següents aspectes:
a. L'originalitat i innovació de la idea de negoci
b. La factibilitat i viabilitat de la idea de negoci
c. La presentació i exposició feta pels membres del grup davant del jurat
d. La relació directa de la idea de negoci amb el Vendrell
e. La documentació i materials aportats per a la presentació de la idea

Presentats els projectes, Carrefour i Casa Ametller va obsequiar l’alumnat amb un esmorzar saludable, que se va servir a la pl. Del Tívoli mentre el jurat avaluava els diferents projectes presentats.

El Jurat estava format per: la Sra. Mariona Mateu, cap de la Secció d'Economia Social i Autoempresa; el Sr. Josep Plana, tècnic d’emprenedoria de la Diputació de Tarragona; la Sra. Meritxell Ribot, en representació de “Caixabank”; el Sr. Salvador Rodríguez, president del Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell (CIT); la Sra. Lucia Buenavida, directora de la Residència d’avis la Muntanyeta del Vendrell; la Sra. Maribel Figueras, Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell i la Sra. Sònia Marcé, tècnica de Comerç de l’Ajuntament del Vendrell.

L’acte, que se celebra des del 2008, va comptar amb la col·laboració de diferents entitats, organismes i empreses que van participar activament tant pel que fa a l’organització com per la dotació dels premis i dels obsequis: CaixaBank, Carrefour Market, electrodomèstics Calbet, Centre d’Iniciatives i Turisme del Vendrell, Ametller Origen, Karting Vendrell, Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, Escapastic, la Xarxa Emprenedora del Vendrell, el Teatre Àngel Guimerà, Bowling El Vendrell, Pàdel Indoor Baix Penedès, Díver Parc Lúdic, Ainova Mar, Sala 11 i Aqualeon.

Els projectes premiats al Concurs Joves amb Idees 2019 han estat els següents:


Premi Xarxa Emprenedora al projecte “a la creació de sinergies i a la cooperació”
o Projecte: ECOFAMILY
o Alumnes: Laura Pérez, Alba Espinosa i Ona Rovira
o Centre: ESCOLA SAGRAT COR
o Dotació:
• 1 diploma gran
• 4 entrades a l’Aqualeon
• 1 val per a 4 persones per l’Escapastic
• 1 val per a 4 persones per una partida de padel
• Samarreta dels Joves amb Idees.

Premi CIT – projecte més innovador
Projecte: _ EL PASSAT SEGUEIX PRESENT
o Alumnes: Marc Busquets, Laia Sánchez, Mireia Vidal i Marta Badran
o Centre: INS BAIX PENEDÈS
o Premis:
• 1 diploma gran
• Targeta regal CIT valorada en 20€ (una per persona)
• 1 val per a 4 persones per una passeig en barca de l’empresa Innovamar.
• 4 entrades per la bolera
• Samarreta dels Joves amb Idees.

Premi CaixaBank al projecte més viable
o Projecte: CONTRAPUNT
o Alumnes: Mireia Brunet, Ivette Caritj i Júlia Lipscomb
o Centre: ESCOLA SAGRAT COR
o Premis:
• 1 diploma gran
• 4 polseres amb rellotge d’activitat física
• 4 entrades al Top Diver Estiu.
• Samarreta dels Joves amb Idees.

Premi Ajuntament del Vendrell al millor projecte
o Projecte: EL PASSAT SEGUEIX PRESENT
o Alumnes: Marc Busquets, Laia Sánchez, Mireia Vidal i Marta Badran
o Centre: INS BAIX PENEDÈS
o Premis:
• 1 diploma gran
• 4 Tablets
• 4 entrades al karting Vendrell
• Samarreta dels Joves amb Idees.



©2019 Ajuntament del Vendrell