04 03 BPFestwAquest dimarts 2 d’abril, a la Sala polivalent de l’Escola Municipal de Música Pau Casals, s’ha presentat la 2a edició del BPFest, el festival de música BPFest (Baix Penedès Festival), organitzat per l’Associació de Músics del Baix Penedès (AMBP) amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell. El BPFest arriba com a continuació de la Mostra de grups que l’AMBP va organitzar durant set anys arreu de la comarca, i que l’any passat ja es va centralitzar al Vendrell sota aquesta nova denominació.

El president de l’AMBP, Jordi López, va explicar que el BPFest aposta per ser esdeveniment perquè els músics de la comarca surtin al carrer a presentar els seus treballs al públic i als programadors i, alhora, per oferir una jornada professional, amb propostes d’interès per als músics.

La regidora de Cultura i Festes, Eva M. Serramià, ha destacat la importància d’acollir aquest festival al Vendrell “perquè com a capital de comarca també hem de ser referent en l’àmbit musical i perquè ens agrada omplir de música la nostra vila”.

Enguany el BPFest tindrà lloc el dissabte 4 de maig amb una quinzena de grups participants, dels quals un 60% són de la comarca.

Al matí, l’Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) acollirà la jornada professional, que inclou xerrades, taules rodones sobre el món de la música, així com masterclasses com la de baix elèctric que durà a terme el reconegut baixista Miki Santamaría (Doctor Prats) o una altra sota la direcció de Felipe Escalada (AupaQuartet). A la tarda tindran lloc els concerts en escenaris repartits per la Plaça Nova, la Plaça Vella i la Plaça del Tívoli.

Pel BPFest 2019 passaran grups com ara Her Little Donkey, Guardafuegos, Nerea Bassart Trio, Oclus, Moon Vision, Cueva Mapache, Allez o Sweet Margaret. A més, Suu serà l’artista convidada d’aquest BPFest 2019, després de guanyar el premi Enderrock a millor artista revelació. Durant la jornada també hi haurà espai per l’actuació de les escoles de música i la de grups novells com Upuntú (EMMPAC), així com per un cercle de percussió a la Plaça Nova o un espectacle itinerant de la Banda Forània.

El programa del BPFest complet es podrà consultar a la web de l’AMBP: https://www.ambp.cat

Des de l’AMPB també s’ha aprofitat per presentar la novena edició de la guia de l’entitat, una revista que recull tots els grups musicals del Baix Penedès, prop d’una cinquantena. La publicació es reparteix a tots els ajuntaments de la comarca així com a empreses i entitats susceptibles de contractar una actuació musical com a reclam per a la seva contractació.



©2019 Ajuntament del Vendrell