El dissabte 1 de desembre se celebra la quarta “Festa al Barri” que promou la convivència i el civisme

 

11 26 imatge festa barri 2017 webLa festa s’havia de celebrar el passat 27 d’octubre, però es va haver de suspendre per inclemències meteorològiques.

La Taula Comunitària del barri de Ca l’Escori i els pisos Planas i la Regidoria de Serveis Socials organitzen el dissabte dia 1 de desembre, a partir de les 10 i fins les 2 de la tarda, la quarta edició de la “Festa al Barri”. Es tracta d’una festa oberta a la participació de tothom on hi haurà activitats per a totes les edats: pintada del mur pel civisme i la convivència, tallers i manualitats, jocs infantils i una mostra i degustació de dolços i pastissos. 

 

Aquesta és una iniciativa que ha sorgit de les entitats que participen a la taula comunitària per dinamitzar i promoure activitats per a la convivència i el civisme en aquest barri. Enguany, així com es va fer l’any passat, amb l’objectiu d’embellir el barri, es tornarà a pintar el mur del c/ Sant Joan i ho farà l’artista guanyador de la darrera edició del Cultura Urbana.

Les entitats participants que organitzen la festa al barri són: Càritas El Vendrell, Grup de Dones Al-Manar, La Ballaruga, Ass. Joves i Esports de Catalunya, Actua SCCL, Grup de Dones del Vendrell, L’Embarcada , Casal Jove del Vendrell i veïns i veïnes del Vendrell. També hi participen les regidories de Serveis Socials i Joventut i la Policia Municipal.

Es convida a tots els vendrellencs i vendrellenques a participar en aquesta festa intercultural que ja forma part de l’agenda del municipi.

Què és la Taula Comunitària?

La taula comunitària del Vendrell és un punt de trobada d’associacions i persones per crear vincles i promoure noves iniciatives que permetin l’intercanvi entre generacions i el coneixement de les diferents cultures que tenim al Vendrell. És un punt de trobada viu i dinàmic en el què, depenent dels projectes i iniciatives, se sumen noves entitats i persones que volen participar de les activitats que es van generant.

La taula va néixer fa quatre anys des de Serveis Socials i l’Associació CEPS Projectes Socials. Mica en mica s’ha anat consolidant com a espai col·laboratiu que permet sobretot un treball en xarxa de manera que les mateixes entitats que hi participen paral·lelament gràcies a la taula comunitària, han endegat nous projectes.

Gràcies al paper actiu que tenen les entitats, a més de la festa, la taula comunitària organitza durant tot l’any tallers, xerrades i d’altres iniciatives com ara classes de català i castellà per a persones estrangeres, xerrades sobre els drets i deures de les comunitats de veïns, xerrades de sensibilització sobre la violència envers les dones, tallers de cuina, cursos d’autoestima, i moltes més. Aquestes propostes donen fruit gràcies a la coordinació de la regidoria de Serveis Socials i la implicació de les regidories d’Educació i Joventut, de la Policia Municipal i dels Mossos l’Esquadra.

Trobareu informació sobre el què anem fent al Facebook: Desenvolupament comunitari al Vendrell o bé trucant a la Regidoria de Serveis Socials al telèfon 977 16 64 16.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell