10 31 rp biblioteques DO 01 webL’edició d’enguany serà la sisena i totes les activitats es desenvoluparan durant el mes de novembre.

 

Un any més –i ja en van sis- la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell participa en el projecte “Biblioteques amb DO”, una iniciativa que té com a objectiu principal el de difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi. Cadascun dels mesos de l’any es dedica a un dels territoris vinícoles de Catalunya, organitzant-se diverses activitats des de les biblioteques de la zona geogràfica en qüestió. Com en les edicions anteriors, des de la del Vendrell s’ha dissenyat un variat programa que inclou activitats per adults, per infants i exposicions.

 

Adults

 

El primer dels actes tindrà lloc el divendres dia 9 de novembre a les 19.00 hores. Sota el títol de “Gotim de contes”, i a càrrec d’Elisabet Ulibarri, consisteix en una sessió de contes inclusius amb el món del vi com a eix central. Una setmana després, el dijous 15 a les 18.30h., hi haurà un “Taller de tinta i vi”, a càrrec de Marta Aranyó. Es tracta d’una activitat adreçada a joves (a partir de 16 anys) i adults en la que els participants tindran la possibilitat d’aprendre a pintar amb vi.

El divendres dia 23, a les 19.00h., tindrà lloc la conferència “L’art a les etiquetes de vi”, a càrrec de Maria Dolores Garcia, Presidenta en funcions de l’Institut d’Estudis Penedesencs. La sessió exemplifica de quina manera el món de l’art ha estat també present a l’etiquetes de les ampolles de vi. Aquesta sessió comptarà amb la col·laboració del Celler Barthomeus, que va ser premiat en una de les edicions dels Premis Laus de disseny per una de les seves etiquetes.

I l’última de les activitats pel públic adult serà la sessió mensual del Club de Lectura de la Biblioteca que se celebrarà el dimecres 28 a les 19.30h. La tertúlia girarà al voltant de La força d’un destí, obra de Martí Gironell, qui també assistirà a la sessió.

Infants

Pel que fa als infants, el dilluns dia 12, a les 18.30h., tindrà lloc una sessió de contes sota el títol “El raïm trepitjat”, una original faula sobre l’origen del vi destinada als infants a partir de 4 anys, i a càrrec de Kekeshuga.

Exposicions

Durant el mes de novembre també es podran veure diferents exposicions. Una de les novetats és la col·laboració que s’ha establert amb el Museu Deu, que ha fet una selecció amb algunes peces del seu fons relacionades amb el món de vi. Sota el títol “Les vitrines del vi”, el Museu Deu mostra part de la col·lecció etnogràfica i arts del disseny com ara rajoles d’art i oficis, botes portàtils de vi, porrons, un alambic de destil·lació, mesures de vi, canadelles…tot un conjut d’obres de diferents materials (vidre, ceràmica, ivori, fusta…) situades fins ara a la reserva del museu i que el públic podrà visitar per primera vegada.

Pel que fa a la Biblioteca, es podrà veure la mostra formada per les 20 fotografies finalistes al concurs #vinstagrampenedès2018, el guanyador del qual serà decidit pels vots dels usuaris de les 9 biblioteques de l’àmbit penedesenc que l’organitzen. I, per últim, els usuaris tindran a la seva disposició un centre d’interès amb una selecció de documents relacionats amb el món del vi.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia per a la infantil del dia 12 i per al taller de ‘Tinta i Vi’ del dia 15 a partir del 31 d’octubre.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell