Es presenten els resultats del procés participatiu dels camins escolars

 

06 01 camins escolars webEl regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha presentat els resultats del procés participatiu dels camins escolars, que tenia com a objectiu conèixer els itineraris més utilitzats i saber com es fan aquests desplaçaments.

 

Hi han participat un total de 450 famílies i més de la meitat de les persones enquestades tenen entre 32 i 51 anys, que correspon a famílies amb fills en edat escolar. La meitat dels desplaçaments als centres escolars es fan a peu i en bicicleta i l’altra meitat en cotxe particular. Sobre la valoració de l’itinerari, les dades més destacades són que un 25% considera el camí curt, un 21% força segur i un 19% agradable. D’altra banda, un 24% considera l’itinerari poc agradable o poc segur.

 

El regidor d’Educació, Kenneth Martínez, ha explicat que es vol fomentar el desplaçament a peu i en bicicleta. En aquest sentit, el nucli del Vendrell té unes distàncies relativament curtes i té un relleu pla que facilita aquest tipus de desplaçaments. A més, el nombre de famílies que van en cotxe es podria reduir en aquells casos que ho fan perquè consideren que és més ràpid o més còmode. Per això, cal fer actuacions per fer uns espais urbans més agradables i traçar uns camins més segurs. I amb menys trànsit rodat, s’augmentarà la seguretat dels vianants i ciclistes, es millorarà la qualitat mediambiental del nucli urbà i, en definitiva, les persones adquiriran uns hàbits de vida més saludables.

Pel que fa als itineraris més transitats, hi ha tres eixos: el de la carretera de Valls, el de Mas d’en Gual cap a la zona escolar i el que uneix aquesta zona on hi ha la majoria de centres educatius amb el nucli antic. A Coma-ruga, la mobilitat és més dispersa i es concentra al voltant de l’escola Pla de Mar.

Després de finalitzar aquest procés participatiu de diagnosi, la informació s’exposarà amb plafons als centres educatius i s’obrirà un debat per prendre decisions. Kenneth Martínez ha avançat que, a part d’ampliar voreres, caldrà aconseguir el màxim consens possible per decidir sobre qüestions més sensibles, com per exemple si pel pont de França i el c/ Quatre Fonts s’ha de mantenir la circulació de vehicles.

Resultats del procés participatiu dels camins escolars

 

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell