05 10 RP LGTBI2wEl proper 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l'homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. Al voltant d’aquesta data, la Regidoria de Polítiques de Gènere i d’Igualtat organitza diversos actes, tot i que des de l’Espai Jove de Salut ja fa anys que es treballa per assessorar i informar sobre temes relacionats amb la diversitat sexual i de gènere.

D’una banda, des de la Regidoria s’ha editat un tríptic informatiu sobre el col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals), el marc legal o els punts d’atenció més propers per a persones que vulguin fer consultes sobre aquestes temes o els serveis per denunciar casos de LGTBifòbia. Aquest material es distribuirà a partir dels propers dies en punts d’interès com ara instituts, instal·lacions esportives, sanitàries o d’altres com ara la Biblioteca.

D’altra banda, el proper 14 de maig, al mateix Casal Jove, es farà un taller sobre la diversitat afectiva i sexual, a partir de les 17.45h, a càrrec de la tècnica de l’Espai Jove de Salut, Clàudia Vinyals.

A més, està previst que el dia 17 de maig, i per fer més visible la suma a la commemoració del Dia Internacional contra la LGTBfòbia, es penjarà una pancarta a l’Ajuntament del Vendrell amb la bandera LGTBI.

El Casal Jove del carrer Isidre Ribas és el punt de l’Espai Jove de Salut on cada dilluns i dijous, de 16 a 19h, s’hi pot adreçar qualsevol persona per rebre informació i assessorament sobre temes de salut, sexualitat i afectivitat. L’Espai Jove de Salut del Vendrell funciona des de l’any 2007, gràcies al conveni entre l’Ajuntament del Vendrell i el col·lectiu H2O. Les principals consultes que rep se centren en les relacions de parella i els mètodes anticonceptius, tot i que també s’atenen consultes sobre temes LGTBI. Així, en els últims temps s’han atès a vuit persones per temes d’identitat de gènere i d'orientació sexual. L’espai Jove de Salut també organitza diverses activitats, com ara xerrades i tallers, i en elles sempre s’hi inclou la perspectiva LGTBI.©2019 Ajuntament del Vendrell