portada llibre impremtawEl divendres 13 d'abril tindrà lloc, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, la presentació del llibre titulat "Vida i obra dels germans Ramon i Vidales, una família d’impressors del Vendrell", obra de Manuel Bofarull, Nativitat Castejón, Pere Ferrando i Joan Solé. L'edició ha anat a cura del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Baix Penedès, amb la col·laboració de l'Ajuntament del Vendrell, Aigües de Tomoví, l'Ajuntament d'Albinyana, la Diputació de Tarragona i la Impremta Ramon del Vendrell que commemora els seus 125 anys d'activitat. La presentació del llibre anirà a càrrec de Maria Ramon Caballé, mestra, llicenciada en filologia catalana i besnéta de Jaume Ramon i Vidales.

Aquest llibre es basa en l’estudi de la documentació conservada dels escriptors i editors vendrellencs Jaume Ramon i Vidales (1846-1900) i Ramon Ramon i Vidales (1857-1916) que és dipositada a l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès arrel de la cessió que va fer la família Ramon. Tanmateix, aquesta obra recupera un treball pòstum realitzat per l’historiador penedesenc Manuel Bofarull Terrades (1923-2009), el fons documental del qual es conserva també a l’Arxiu Comarcal.

L'objectiu del llibre és donar a conèixer i reivindicar l’obra dels germans Ramon i Vidales i estudiar els orígens de la impremta i l'aparició de la premsa a la vila del Vendrell que es remunta el 1859 fins a l'arribada de la Impremta Ramon que ha desenvolupat la seva activitat fins a l’actualitat. L'obra és il·lustrada amb nombroses fotografies que reprodueixen documents de l'obra dels autors i imatges antigues del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell