05 08 AutoajudawRecerca de la felicitat, assertivitat, realització personal, autoestima, millora de la comunicació i les relacions... són termes i expressions de molta presència social d’un temps ençà. Afrontar les dificultats i la complexitat que la vida ens planteja obliga, de vegades, a buscar estratègies que ens ajudin a superar aquests obstacles.

Això ha fet que tota la literatura relacionada amb el que de manera genèrica s’anomena “Autoajuda” hagi experimentat un important creixement durant els últims anys.

Des de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s’ha volgut aprofundir en aquesta temàtica i apropar-la als seus usuaris. Així, fins el 6 de juny es pot trobar al nivell 2 l’exposició “Senti...ment: centre d’interès per al teu benestar emocional i mental”, amb una selecció de documents del fons de la biblioteca, relacionats amb aquests temes, que es poden agafar en préstec. Aquests materials estan agrupats i específicament identificats en diferents categories, com ara “Realització personal”, “Emocions”, “Felicitat”, “Vellesa” o “Dones”, entre altres.

Com a complement d’aquest recull de materials s’han organitzat tres xerrades relacionades amb aquests temes. La primera es va celebrar el dimecres 3 de maig. A càrrec de la psicòloga Cristina Sàenz de Santamaria i Freixes, va portar per títol “Les dificultats de la parella i com afrontar-les”, i s’hi van tractar aspectes com ara “Què queda de l’enamorament inicial després d’uns anys?”, “És inevitable que es perdi el desig sexual?”, “Per què les parelles discuteixen per qualsevol motiu?” o “Com millorar la comunicació i la relació en la parella”, entre altres aspectes.

La segona tindrà lloc el dimecres 10 de maig a les 19 hores. Sota el títol "La gestió de las emocions" serà impartida per la Terapeuta Emocional Carmen Torrella Juidias, integrant de Motivaccio –Formacció, entitat organitzadora de la xerrada.

Per últim, el dimecres 17 de maig, també a les 19 h., Encarnita González, Entrenadora de la ment, Terapeuta en la gestió dels pensaments i les emocions i Directora del Centre Intelment serà la responsable de la xerrada "Els beneficis de pensar bé!".

Totes les activitats són gratuïtes i l’accés és lliure.



©2019 Ajuntament del Vendrell