04 20 infoparticipa vendrell2wL’Ajuntament del Vendrell ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del seu web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.


Des de la creació d’aquests guardons, amb l’anàlisi de les dades corresponents a l’any 2013, l’Ajuntament del Vendrell ha obtingut el segell en totes les seves edicions, havent assolit enguany la seva qualificació més alta, un 96,15%. Aquesta qualificació és també la més alta de les comarques del Penedès - Garraf, i la segona entre els ajuntaments de la província de Tarragona. Un total de 77 ajuntaments catalans han obtingut el segell Infoparticipa en aquesta edició.

L´alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va recollir el distintiu ahir, 19 d’abril, a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona amb la presència de Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador; Jordi Foz, secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya i Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP), per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora. En la seva 3a edició a Catalunya va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència 19/2014 de 29 de desembre, així com també avaluacions dels consells comarcals. En aquesta edició, s’han incorporat també les diputacions.

En el mapa s’avaluen 52 criteris de transparència, i en funció del resultat obtingut i del nombre d’habitants del municipi s’atorga una de les següents distincions: “Segell Infoparticipa”, “Menció al Segell Infoparticipa” i “Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència”.

En aquesta edició, un total de 93 ajuntaments (26 més que en l’anterior), han obtingut algun tipus de distinció. Així doncs, aquesta vegada han obtingut el Segell Infoparticipa 77 ajuntaments, 6 han obtingut una Menció i 10 han obtingut el Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència. També han estat guardonats amb el segell 3 Consells Comarcals i 3 Diputacions catalanes.



©2019 Ajuntament del Vendrell