03 13 Crta Sant Salvador2wLa travessera s’integrarà a la trama urbana i es traspassarà a l’Ajuntament del Vendrell quan acabin els treballs.

Aquest migdia, l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Territori, Josep Mercadé, i el director de l’Àrea del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona, Jaume Vidal, han presentat els detalls de les obres de condicionament de la travessera urbana de Sant Salvador, al Vendrell.

Els treballs, que van a càrrec de la Diputació, s’han iniciat avui dilluns 13 de març amb les primers cates i contemplen el condicionament de la part final de la carretera TV-2127, de la qual és titular l’ens provincial. En concret, el tram que es condicionarà té una llargada de 234 metres, entre la darrera rotonda existent i la cruïlla amb l’avinguda Palfuriana.

L’any 2008, la Diputació de Tarragona ja va executar una intervenció global de millora a la resta del traçat d’aquesta carretera. Amb aquestes noves obres es preveu que aquesta travessera s’integri a la trama urbana de Sant Salvador. Jaume Vidal, director de l'Àrea del SAT, ha explicat que amb l’objectiu de millorar la mobilitat, “la via es convertirà en sentit únic de circulació, direcció mar, i la sortida es farà pel carrer Francolí. La carretera passarà a ser un carrer municipal”. I és que un cop executades les obres, aquest tram de via, del qual ara és titular la Diputació de Tarragona, es traspassarà a l’Ajuntament del Vendrell, ja que formarà part de la trama urbana.

El projecte inclou l’arranjament i l’ampliació de les voreres i també la renovació del paviment. Amb totes aquestes mesures, segons el regidor de Territori, Josep Mercadé, “pretenem aconseguir la reducció de velocitat dels vehicles a l’entrada de Sant Salvador i també guanyar espai per als vianants”.

Els treballs contemplen, també, la millora del drenatge amb la construcció d’una nova xarxa d’aigües pluvials i el soterrament dels diferents serveis. En concret, s’ha explicat que s’instal·larà un col·lector d’aigües pluvials d’un metre de diàmetre.

Pel que fa a la jardineria es mantindran tots els plataners existents i es plantaran nous exemplars. En concret, el regidor de Territori, Josep Mercadé, ha puntualitzat que aquesta és una carretera arbrada, i de caràcter monumental i la voluntat és que les obres respectin aquesta característica.

A més, es substituirà l’enllumenat amb LED’s per tal de millorar l’eficiència energètica. Els treballs obligaran a fer restriccions de trànsit i talls de circulació, raó per la qual s’establiran desviaments i diferents mesures per minimitzar l’ afectació a veïns i usuaris de la via. També caldrà fer un arranjament d’un tram de 150 metres de l’Avinguda Palfuriana per organitzar la circulació de la zona.

El termini previst d’execució dels treballs és de sis mesos i l’empresa adjudicatària que realitzarà les obres, per un import de 362.128 euros (iva inclòs) és Tecnologia de Firmes S.A.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell