Nova edició del projecte “Biblioteques amb DO” durant el novembre a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell

10 27 do biblioteca webLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell participarà per quart any en el projecte “Biblioteques amb DO”, una iniciativa que té com a objectiu principal el de difondre la relació existent entre les lletres i el món del vi. Cadascun dels mesos de l’any es dedica a un dels territoris vinícoles de Catalunya, organitzant-se diverses activitats des de les biblioteques de la zona geogràfica en qüestió.

Com en les edicions anteriors, des de la biblioteca vendrellenca s’ha dissenyat un variat programa d’activitats orientades a tot tipus d’usuaris. En cada edició hi ha hagut un tema comú en torn del qual totes les biblioteques del territori han organitzat les seves propostes, i enguany aquest tema serà el dels “Oficis del vi”.

L’estrena del programa tindrà lloc el dimarts dia 8 de novembre a les 17.30 hores, amb “Tic tac plic plic plac”, activitat infantil destinada als nadons d’1 a 3 anys que anirà a càrrec de Sandra Rossi. Un dia després, el dimecres dia 9 a les 19h., l’Arxiu Comarcal del Baix Penedès (situat al Camí de Tomoví, 30) acollirà una tertúlia literària dedicada a l’obra El carro del vi, en el marc del centenari de la mort de Ramon Ramon i Vidales, el seu autor. La sessió inclou una mostra documental de l’obra a càrrec de Nativitat Castejón, directora de l’equipament.

El divendres dia 11, a les 19h., la Sala Polivalent de la Biblioteca acollirà la conferència L’ofici dels boters, a càrrec de Belén Alcón i Xavier Inglès, amb moderació d’Anna Sabanès i participació de Gerard Jané, responsable del celler Jané Ventura.

Dijous dia 17 i divendres dia 18, a les 20.30h., es representarà l’obra El carro del vi, amb direcció d’Hermini Caballero i Ció Pallarès i adaptació de Maria Ramon i Neus Oliveras. I una setmana després, divendres 25 a les 19 hores, la Biblioteca acollirà una conversa oberta a l’entorn del món del vi entre Francesc Ferré, responsable del Celler Frisach i Josep Maria Llasat, del Celler Barthomeus.

Totes les activitats són gratuïtes, però cal fer inscripció prèvia a la Biblioteca, excepte per a la que se celebrarà el del dimecres dia 9 a l’Arxiu Comarcal.

El programa d’activitats es completa amb una mostra de vins de cellers del Baix Penedès i l’exposició de materials relacionats amb el món del vi i els boters. També, durant tot el mes, els usuaris decidiran amb els seus vots, tant presencials com a través de la pàgina de facebook de la Biblioteca, una de les fotografies guanyadores del concurs de fotografia #vinstagrampenedès2016 entre les 20 seleccionades com a finalistes pel jurat del concurs.©2019 Ajuntament del Vendrell