08 12 Varvara baixawLa pianista russa Varvara farà brillar el piano a la 36ena edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, el proper dissabte 13 d’agost a les 20.30h.

Varvara Nepomnyashchaya, nascuda a Moscou, és una pianista que utilitza la seva intel·ligència musical per posar-la al servei de la interpretació fidel de l’obra de cada compositor. I ho farà amb el compositor W.A. Mozart i la seva Fantasia num 4 KV 475, obra d’extrema dificultat, i que no fou consolidada com a “obra mestra” fins 100 anys després d’haver estat escrita. També estarà al servei de R.Schumann, interpretant la Fantasia Op. 17, una obra absolutament apassionada; i finalment, de F. Liszt i la Sonata en si menor, una de les obres monumentals del repertori que molts intèrprets de piano preparen, estudien i treballen any rere any i que molt pocs gosen presentar davant l’auditori. No solament és una obra extraordinàriament difícil des del punt de vista virtuosístic, sinó que presenta el repte de la coherència al llarg de la interpretació, de la interiorització de tota l’obra i de la tria en cada moment del so adient segons l’escriptura més intimista o més simfònica que utilitza.

Un repertori d’obres mestres composades per a piano, que sonaran a l’Auditori Pau Casals de les mans de la pianista Varvara, per a qui decideixi de deixar-se meravellar per la música en majúscules.



©2019 Ajuntament del Vendrell