07-09 cloenda taller alfabetització webEl passat 2 de juny va tenir lloc l’acte de cloenda del curs d’alfabetització en català per a adults que organitza la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament del Vendrell. Totes les persones que han assistit al curs van rebre el diploma acreditatiu.

L’acte va comptar amb l’assistència del regidor d’Educació, Kenneth Martínez, que va felicitar les participants i les va animar a continuar amb aquesta iniciativa en benefici de les seves famílies. Les alumnes van aprofitar l’ocasió per portar diferents pastissos tradicionals del seu país elaborats per elles mateixes.

Aquest curs va adreçat a persones que han hagut d’emigrar al nostre país i resideixen a la nostra localitat. La majoria de les participants són procedents dels països del nord d’Àfrica. Totes són alumnes que tenen pocs o nuls coneixements de català i algunes, també, són analfabetes en la seva pròpia llengua.

El curs té com a objectiu aportar a aquestes persones les habilitats bàsiques de comunicació en català per aconseguir una major integració en la vida del municipi. Es per això que, durant el curs, s’han fet petites sortides culturals a llocs d’interès del municipi o a un entorn proper. També han participat en iniciatives com, per exemple, un taller de cuina, on han volgut mostrar d’una forma amena els coneixements adquirits en aquest camp lèxic.

Un dels principals motius pels quals les alumnes s’han inscrit al curs és poder ser un suport educatiu per als seus fills escolaritzats.



©2019 Ajuntament del Vendrell