05-12 rp madrigueres webAquesta setmana, l’alcalde, Martí Carnicer; el regidor de Territori, Josep Mercadé, i la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Serveis Ambientals, Eva Mata, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar els nous passos que s’han fet per a la naturalització de les Madrigueres.

Les Madrigueres és un espai natural del litoral del Baix Penedès que des de fa vints anys s’hi està treballant per a la seva protecció i conservació. I, actualment, des de l’Ajuntament, en col·laboració amb entitats com el Geven, s’estan fent passos importants per aconseguir aquest objectiu.

Al 2015 es van crear dues llacunes per afavorir la presència d’aus, amfibis i plantes pròpies d’aquest tipus d’espais. Darrerament, es va tancar l’espai que fins ara era utilitzat com a aparcament. També s’ha procedit a la instal·lació de cartells per informar i delimitar clarament quin és l’espai a protegir. I, amb la col·laboració de voluntaris, s’han organitzat diferents jornades de retirada de plantes invasores.

Pel que fa a la prohibició d’aparcar-hi, Eva Mata ha explicat que “s’ha fet ara, abans de l’arribada de l’estiu, per poder fer pedagogia sobre aquest tema i per fer un procés de seducció a aquelles persones que no acaben d’estar del tot convençudes d’aquesta decisió”.

El regidor de Territori ha dit que “s’estan estudiant indrets alternatius que siguin més convenients per fer-hi un aparcament de forma temporal, que segurament s’ubicaria entre l’espai a naturalitzar i el límit amb el terme de Calafell”.

Martí Carnicer ha posat de relleu que “som una població turística i les persones han de trobar tots els atractius per gaudir del sol i la platja, però també han de trobar un lloc cuidat. I aquest és l’equilibri en el qual hi estem treballant”.©2019 Ajuntament del Vendrell