02-09 rp programacio tag 1r semestre webA partir del dilluns 15 de febrer s’inicia la venda anticipada d’entrades i demà divendres 12 de febrer es poden començar a adquirir els abonaments per a 4 espectacles.

Després de tancar un 2015 amb una línia ascendent d’assistència de públic respecte a l’any anterior (2014: 14.500 espectadors / 2015: 18.500 espectadors), el Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG) ha presentat la cartellera del primer semestre de l’any 2016.

La regidora de Cultura, Eva M. Serramià, ha volgut posar l’accent en l’obra Maria Rosa d’Àngel Guimerà, que es representarà el divendres 8 d’abril. Es tracta d’una versió de la directora Carlota Subirós, produïda pel Teatre Nacional de Catalunya i Teatres en Xarxa. Aquesta producció s’emmarca en el programa “Epicentre Guimerà”, a partir del qual s’han estudiat diferents aspectes d’aquest personatge il·lustre del Vendrell, amb un gran treball de documentació, i s’han programat conferències i una ruta per Barcelona. Aquesta ruta literària per diferents espais barcelonins relacionats amb el dramaturg, organitzada des de la Casa Museu Àngel Guimerà junt amb el TNC, tindrà lloc el 21 de febrer i, davant de l’èxit que ha tingut, està previst fer-ne dues més al març. Serramià ha manifestat que “és un orgull que Àngel Guimerà sigui un referent del teatre català, motiu pel qual se l’hauria de tenir més present”. Sobre l’obra de teatre, la directora recupera el text de Guimerà amb una mirada actual, fent una versió de l'original des d'una perspectiva contemporània. Per tant, s’hi trobaran tots els elements de sempre: assassinats, venjances, passions ocultes i tensions sexuals, tot per donar forma a una història que al capdavall denuncia la precarietat del món obrer i les injustícies socials.

Pel que fa a la resta de la programació, l’estrena de la temporada serà el divendres 26 de febrer, a les 22 h, amb l’obra Petits monstres, una comèdia que tracta la crisi dels 40 anys.

El diumenge 6 de març, a les 12 h, serà el torn de l’espectacle familiar L’home cigonya, a càrrec de Los Titiriteros de Binéfar, una companyia que ja ha visitat diverses vegades el nostre municipi.

L’altra cita per al públic familiar serà el diumenge 17 d’abril, a les 12 h, amb l’obra Valentina de Forani Teatre, una companyia formada pel vendrellenc Enric Rovira i per Arnau Colom i que té el taller d’assaig a Albinyana. El teatre comarcal també serà present en el tancament d’aquest primer semestre amb l’obra El sexe nostre de cada dia interpretada per tres actrius del Grup de Teatre La Cumprativa i dirigida per l’arbocenca Rosa Andreu. La regidora de Cultura ha destacat que “amb aquestes dues obres es dóna valor al teatre que es fa a la comarca del Baix Penedès”.

El diumenge 13 de març, a les 18 h, Mercè Arànega posarà veu a Neus Català, un testimoni supervivent dels camps de concentració nazis, en una obra molt recomanada per al públic jove, la qual es treballa de forma transversal amb activitats a la Biblioteca Pública Terra Baixa.

Com ja és habitual en les darreres programacions, també hi haurà espai per als espectacles musicals. El divendres 18 de març, a les 22 h, la Companyia Elèctrica Dharma commemorarà el 40è aniversari de la publicació del seu primer disc i comptarà amb la participació de grups de cultura popular del Vendrell. El dissabte 30 d’abril, a les 22 h, Quimi Portet presentarà el seu novè àlbum. I el divendres 6 de maig, a les 22 h, es representarà el teatre musical Mrs. Brownie que, a través de titelles de mida humana, es fa repàs a la història d’una diva de la música negra americana.

Les entrades es podran adquirir de forma anticipada a partir del dilluns 15 de febrer a la Regidoria de Cultura (la Rambla, 24), a la taquilla del TÀG una hora abans de la representació i a través de Ticketea (902 044 226 i www.ticketea). També s’ofereix la possibilitat de comprar un abonament, per un mínim de 4 espectacles (exceptuant els familiars), a partir d’aquest divendres 12 de febrer.

Com ja és habitual, el TÀG ofereix descomptes que s’apliquen a jubilats, estudiants, socis de La Lira Vendrellenca, Carnet Jove, socis del TresC, subscriptors de La Vanguardia, membres de l’Associació de Músics del Baix Penedès, carnet de les biblioteques del SLP del Baix Penedès i Carnet Únic.

Una novetat sobre els espectacles infantils és que les entrades seran numerades i es podrà escollir ubicació si es compren de forma anticipada. Les entrades que s’adquireixin el mateix dia de la representació a les taquilles del teatre, seran igualment numerades però s’aniran adjudicant de forma correlativa sense possibilitat d’escollir ubicació.

Cartell

Programa

Per a més informació: Regidoria de Cultura, tel. 977 66 56 84.



©2019 Ajuntament del Vendrell