02-08 Arrossegats CerverawAquest proper diumenge 14 de febrer, a les 12 del migdia, els alumnes del Conservatori Municipal de Música de Cervera seran els protagonistes del concert del Cicle de Joves Intèrprets 2016.

Un concert que tindrà dues part ben diferenciades: a la primera part, la formació d’acordions “Assossegats”, dirigits per Sónia Peiró, oferirà un repertori de peces variades de música contemporània de diferents estils, des del més clàssic de l’acordió fins a l’estil grunge passant pel Pop i el Rock’n’roll. En concret, es podrà gaudir de temes com Oblivion d’Astor Piazolla, Smells like a teen spirit de Nirvana, Músic was my first love de John Miles o I wanna hold your hand de The Beatles, entre d’altres. A la segona part, la Banda del Conservatori de Cervera, dirigida per Xesco Grau, arrodonirà el concert amb un repertori de peces conegudes com What a wondeful world de George Davis, Peter Gunn Theme de Henri Mancini, Gladiator de Hans Zimmer o Hallelujah de Leonard Cohen, entre altres.

El Conservatori Municipal de Música de Cervera va ser creat l’any 1980 com a Escola Municipal de Música i reconegut oficialment l’any 1984 com a Conservatori Elemental. A partir de la LOGSE, s’imparteixen els cursos d'iniciació, nivell elemental i nivell professional.

La seva finalitat, des del primer dia, ha estat impartir l’ensenyament de la música per a tots els qui es volen apropar a aquest llenguatge artístic i gaudir del cant i de la pràctica d’algun instrument, així com arribar a la formació de cors i de diferents agrupacions instrumentals. El claustre de professors ha posat les bases per a una formació àmplia i rigorosa que permeti conèixer i gaudir de la música a més d’accedir, si s’escau, a nivells superiors.

Cervera ha esdevingut un centre dinamitzador de cultura musical tant en la pròpia demarcació, especialment en les comarques de la Segarra, Urgell, Pla d'Urgell, la Noguera, el Pallars, l'Alt Urgell i Solsonès, com a nivell de país, comunitats autònomes i diversos països europeus, per mitjà del Curs Internacional de Música, que se celebra a l'estiu i que s’organitza conjuntament amb la Càtedra de Música Emili Pujol.

La projecció del Conservatori va especialment avalada pel treball de formació orquestral, ja que l'Orquestra de Cambra de Cervera ha fet concerts i intercanvis amb els conservatoris de Logronyo, Sevilla, Càceres, Pamplona, Irun i Colmar (Alsàcia), diversos concerts a Budapest, Miskolc i Eger (Hongria), Rastatt i Tübingen (Alemanya), Reyjavik,(Islàndia) Viena (Àustria), Frederick, Washington i Baltimore (EEUU) a més de moltes ciutats del nostre país.

Des del Conservatori de Cervera es creu fermament que la música és per sentir-la i interpretar-la junts, amb tot el que això significa. I el públic de l’Auditori Pau Casals ho podrà certificar aquest diumenge.



©2019 Ajuntament del Vendrell