11-19 rp actes contra violencia genere webEl proper 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones. Des de l'Ajuntament del Vendrell, un any més, de forma coordinada entre les regidories de Polítiques de Gènere i d'igualtat i de Serveis Socials (a través de la Mesa de Cohesió Social i Seguretat Ciutadana), s'han organitzat diversos actes per sumar-se a aquesta jornada.


Les activitats centrals es duran a terme el mateix dimecres 25 de novembre: el dia 25, a les 15.15h de la tarda, el Centre cívic l'Estació acollirà una xerrada que porta per títol: "Què fer si som víctimes d'una agressió? I si en som testimonis?", que anirà a càrrec de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. Gràcies a la col·laboració del Grup de Dones del Vendrell, la xerrada comptarà també amb el testimoni d'una dona del Vendrell que va ser víctima de violència domèstica fa tres anys. La seva experiència, segons els organitzadors, servirà per exemplificar que és possible sortir d'una situació de violència de gènere i que els recursos existents funcionen.

El mateix dimecres, a les 19h, el Museu Deu acollirà un acte institucional, que inclourà l'encesa d'espelmes, la lectura del Manifest que han consensuat la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes, i un taller col·loqui participatiu, moderat i conduit per la coach Concepció Vergel, sota el títol "Reflexions sobre la violència masclista".
El programa d'actes també compta amb activitats que s'allargaran durant el mes de desembre. Així, el dimecres 2 de desembre, de les 15.15h a les 16.30h, el gimnàs de l'escola Teresina Martorell acollirà un taller de defensa personal femenina, organitzat pel grup de Kajukenbo.

El dimecres 9 de desembre, a les 18:30 h, a la sala polivalent de les dependències municipals del c/ Quarter (Serveis Socials), es farà una nova xerrada-taller sobre "Com influeix la publicitat en la imatge de la dona", a càrrec de Sònia Polo, Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques, DEA en Periodisme i Ciències de la Comunicació i professora a ESDI (Universitat Ramon Llull).

Emmarcats també en la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones, cada divendres d'aquest mes de novembre s'estan duent a terme uns tallers de creixement personal per a dones a la Sala polivalent de l'edifici de Serveis Socials. La primera i la segona sessió han tractat, respectivament, sobre l'autoestima i el cos i les emocions. La tercera abordarà qüestions de l'energia femenina i la quarta, les relacions de parella. Les places són limitades i cal fer inscripció prèvia a dones@elvendrell.net o als telèfons 977 15 43 16 o 977 18 10 66.

Enguany la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les dones s'emmarca en el lema "Construïm una Catalunya lliure de violència masclista".

 

Vídeo dels Serveis d'Informació i Atenció a les Dones del Camp de Tarragona:

https://www.youtube.com/watch?v=CDvnsc5Xz0o

 

telefon contra violència

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell