11-12 fempinya lacaixa2wL’Obra Social “la Caixa” ha fet una donació de 6.000 euros al projecte “Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell”, que té com a objectiu recollir fons destinats a ajudes de menjadors escolars. Ahir a la tarda, el director de l’Àrea de negoci de “la Caixa” al Vendrell, Miquel Costa, i el vicepresident dels Nens del Vendrell, Rubén Gaón, van signar el conveni de col·laboració que oficialitza el donatiu.

L’acte es va dur a terme a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell i també hi van ser presents l’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosàlvez, i el director de l’oficina de “la Caixa” de la carretera de Valls del Vendrell, Pere Marcé.

El projecte “Fem pinya per les nenes i els nens del Vendrell” és un programa iniciat l’estiu del 2013 des dels Serveis Socials de l’Ajuntament, conjuntament amb la colla castellera dels Nens del Vendrell, amb la finalitat de garantir una bona alimentació a tots els nens i nenes del municipi, i en especial a aquells que, per motius econòmics i familiars, es troben en una situació de més vulnerabilitat. Aquest va ser el punt de partida d’un projecte que ha anat creixent i al qual s’han sumat nombrosos col·lectius de la vila, tant entitats com voluntaris.

L’Obra Social de “la Caixa” ja va fer l’any passat una aportació de 10.000 euros al projecte, en una aposta ferma per un projecte que s’inscriu perfectament en un dels principals objectius de l’Obra social, la lluita contra la pobresa i especialment els col·lectius més febles, com els infants. Tant el vicepresident dels Nens del Vendrell com l’alcalde i el regidor de Serveis Socials van agrair el donatiu de “la Caixa” i van valorar positivament el fet que el “Fem pinya” hagi permès crear una xarxa solidària a la vila.

Els diners del projecte “Fem pinya” es destinen a complementar les beques de menjador que atorga la Generalitat de Catalunya i que també compten amb una aportació de l’Ajuntament del Vendrell. Un altre dels valors importants del projecte, segons l’alcalde, és que el Fem Pinya permet agilitzar la resposta en casos d’extrema urgència. Les beques arriben parcialment als escolars en forma de 2,3,4 o 5 dies setmanals de cobertura del menjador escolar.©2019 Ajuntament del Vendrell