07-29 fm cercavila1 victor merencio 250Del 25 al 28 de juliol el Vendrell ha viscut quatre dies molt intensos, amb propostes per a tots els públics. El primer dia de la festa grossa, el dia de Sant Jaume, va incloure la tronada i el repic de campanes a les 14 h i, ja a la tarda, a les 20 h, es va dur a terme un espectacle inaugural infantil a càrrec de la companyia la Banda Forània, a la plaça Vella. A les 22:30 h, hi va haver l’acte inaugural a càrrec del Ball de Malcasats, amb motiu del seu 15è aniversari; a les 23:15 h es va fer el castell de focs artificials, als peus de la torre de Botafoc, i, tot seguit, els concerts d’empalmada amb Cru!, Teràpia de Shock, Itaca Band i Raggattuning. Cal dir, però, que aquest dia, amb motiu de la pluja, es va suspendre la Holi Colours, la qual, segons han informat els Administradors de Santa Anna, es tornarà a organitzar properament.

El dia de Santa Anna, 26 de juliol, va arrencar amb les matinades a càrrec de Les Gralles del Baix Penedès i els grallers Tocats de Canya. A les 10 h, l’església va acollir l’ofici solemne en honor a Santa Anna, amb l’acompanyament musical de la cobla de tres quartans Ço del Botafoc. A les 11 h, a la plaça Vella, es va fer la Ballada d’Honor a Santa Anna i, tot seguit, la cercavila de cultura popular, que enguany incorporava el Lleó, el Lleonet i l’Aligueta. També s’incorporarava la presència de les majorettes de l’Agrupació Musical Santa Anna. Com ja és tradicional, la cercavila va acabar de nou a la plaça Vella, on van seguir els versos dels Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell. Cal dir que, enguany, la colla ha aconseguit la fita històrica de fer el 5 de 8 per la Festa Major. Al vespre, des del carrer de les Roquetes, es va iniciarà el Correfoc, amb la participació de disset grups, que va finalitzar a la plaça Vella amb l’encesa de lluïment a càrrec de tots els grups i amb la tradicional carretillada del Ball de Diables. Tot seguit, es va donar pas a l’encesa del campanar, un altre dels actes més significatius de la Festa Major vendrellenca. Els concert jove de la nit va anar a càrrec d’AlQuadrat, Els Catarres i Zoo.

El dia 27, Dia de Santa Anneta, es va continuar amb el desdoblament de la cercavila de grups de cultura popular, que ja es va fer l’any passat i que va tenir una bona acollida. Al matí, es va fer la cercavila infantil i, a la tarda, la dels grups d’adults. Al migdia, a la plaça Nova, va tenir lloc un concert-vermut i, a la nit, al Pèlag, es va poder gaudir de la Festa 40 Principals.

Del dilluns 28 de juliol, Dia del Gos, entre moltes altres propostes, va destacar el trasllat de la imatge de Santa Anna a casa d’un portant d’honor, les representacions del Ball de Malcasats, l’actuació de l’Esbart Vila del Vendrell i l’encesa d’un quilòmetre de traca, que enguany es va encendre més tard com a cloenda de la Festa Major i per enllaçar amb el concert de la nit que va anar a càrrec de Carmina Wanted, Els Patch i Rumbalbar.

La regidora de Festes, Eva Serramià, ha destacat la vessant participativa: “per una banda, hi ha totes les persones que formen part d’un gran nombre d’entitats que fan la Festa Major i, per una altra banda, també hi ha tots els vendrellencs, vendrellenques, i persones que ens han visitat aquests dies, que han omplert els carrers de la vila per gaudir de les actuacions i activitats organitzades”.

Properament, els Administradors de Santa Anna, juntament amb la regidora de Festes, faran una valoració més àmplia d’una Festa Major atapeïda d’actes, que ha presentat novetats i que ha tingut una gran participació.



©2019 Ajuntament del Vendrell