La campanya per tal de prevenir la presència d’excrements de gossos a la via pública s’ha desenvolupat des del 5 de març fins al 16 de maig, mitjançant dues accions fonamentals: la formativa i l’acció de control i sancionadora.D’una banda, l’acció informativa s’ha dut a terme mitjançant tres persones informadores, que han dut a terme la tasca de repartir díptics i kits de bosses per a la recollida d’excrements.

De l’altra, l’acció de control i sancionadora ha estat realitzada per efectius de la Policia local no uniformats en dues franges horàries principals, a primera hora del matí i a darrera hora de la tarda. En concret, es va incidir principalment en quatre zones: Mas d’en Gual, Botafoc i Jané Parera; el Puig-Pèlag i la Muntanyeta; centre i rodalies, i el Tancat. En total, s’han realitzat un total de disset actes-denúncies a diferents llocs i principalment durant la franja horària del vespre-nit.

Finalitzada la primera fase de la campanya, que ha estat valorada positivament pels seus responsables, en els propers dies es continuarà per la zona de les platges, ja que, amb l’arribada del bon temps, augmenta la presència de mascotes als barris marítims.

Cal recordar que l’objectiu fonamental d’aquesta campanya és conscienciar els ciutadans de les obligacions que tenen vers les seves mascotes. Des dels responsables de la Policia local, es considera que aquest objectiu s’ha aconseguit en gran part i que la iniciativa ha tingut una bona receptivitat per part de la ciutadania.



©2019 Ajuntament del Vendrell