04-28 junta local seguretat1wLa Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell va acollir ahir al migdia la reunió de la Junta Local de Seguretat, que ha confirmat un cop més l'efectivitat del treball conjunt entre els diferents cossos policials que operen al municipi. Aquesta ha permès que les denúncies al Vendrell baixessin un 3% en l’últim any. Entre les denúncies, les motivades per casos de robatori continuen essent les més nombroses.

En concret, els diferents cossos policials que operen al municipi del Vendrell (Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil) van resoldre l’any passat una mica més d’un terç de les denúncies registrades. El nombre de denúncies resoltes va ser de prop de 1.550, d’un total d’unes 3.300 que es van realitzar, que suposen un 35% del total.

En paraules de l’alcalde, Martí Carnicer, la situació al Vendrell en matèria de seguretat ciutadana està estabilitzada, amb una suau tendència a la baixa. Tot i això, els diferents cossos de seguretat no abaixen la guàrdia i continuen dissenyant estratègies conjuntes per resoldre el màxim de fets delictius.

També s’ha posat de relleu l’increment del 10% de les comunicacions dels ciutadans amb els cossos de seguretat, fet que mostra com el grau de confiança va augmentant. En aquest mateix sentit, la Junta va valorar també la tasca preventiva i de contacte amb la comunitat que fan els diferents cossos policials. Així, a través de 140 actuacions (xerrades a escoles, associacions de veïns, entitats, jornades d’educació viària, etc), durant el 2014 s’ha fet contacte amb més de 4.000 persones.

A la Junta d’ahir també es va posar de relleu la disminució d’accidents greus de trànsit al municipi, i es va destacar el fet que en l’últim any no s’hagi produït cap accident amb víctima mortal en vies urbanes.

La Junta Local de Seguretat també va servir per planificar les campanyes específiques dels propers mesos d’estiu, com ara la lluita contra el top manta, que seguirà la línia de campanyes anteriors i que ha donat molt bons resultats. Sobre aquest tema, també es va destacar la necessitat de reprendre les campanyes de conscienciació adreçades als compradors i de seguir traslladant la necessitat que els ciutadans comprin en el comerços de proximitat que compleixin totes les garanties necessàries.

La Junta va comptar amb l’assistència del delegat del Govern, Quim Nin; del subdelegat del Govern central, Jordi Sierra; del primer tinent d’alcalde, Benet Jané, i del regidor de Governació, Rafel Gozálvez, així com dels responsables de la Policia Municipal, dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil.



©2019 Ajuntament del Vendrell