04-21 DSCF9433 rp missio inversa 250El 28 d’abril arriba una delegació empresarial de Flandes, en el marc de la primera missió inversa

El Baix Penedès s’ha marcat l’objectiu de promocionar internacionalment el seu potencial logístic per tal d’atraure inversors estrangers. La primera acció consistirà en l’organització d’una missió inversa amb empresaris de Flandes (Bèlgica) que arribaran al Vendrell el proper 28 d’abril. Així ho van explicar ahir al matí a la Cambra de Tarragona, en roda de premsa, Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, acompanyat per Andreu Suriol, president de la Cambra de Tarragona, i per Kenneth Martínez, regidor d'Educació i Ocupació de l’Ajuntament del Vendrell. El mateix dia, al migdia, l'alcalde ho va presentar a l'Ajuntament del Vendrell juntament amb el primer tinent alcalde, Benet Jané.

Aquesta iniciativa consistirà, doncs, a portar empresaris del sector logístic per mostrar-los el potencial del Baix Penedès com a espai idoni per a la instal·lació de nova activitat econòmica i, concretament, per desenvolupar activitats logístiques, atesos la seva excel·lent situació geogràfica i l’accés a infraestructures de primer nivell, així com l’àmplia disponibilitat de sòl industrial a costos menors dels de l’àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, la primera acció, la missió inversa, estarà enfocada a empreses de la regió de Flandes, Bèlgica, donada la seva especialització i densitat empresarial en el sector logístic. De fet, Flandes és la principal zona de distribució de mercaderies d’Europa amb la concentració més alta de ports del món, tres dels quals són considerats de primera categoria.

L’aposta per aquest sector es basa en el canvi de tendència global en la ruta de mercaderies procedents del mercat asiàtic, apostant pels ports del sud de la Mediterrània en contraposició als ports del nord, tradicionalment porta d’entrada de mercaderies d’Europa. Aquest fenomen es dóna gràcies a la reducció de temps de trajecte entre els ports de la Mediterrània i els asiàtics, per la possible saturació de les xarxes ferroviàries nord-europees i per la reducció de temps d’entrega global de mercaderies en dos o tres dies.

Aquesta acció, impulsada per l'EINA, compta amb la col·laboració i el suport de la Cambra de Tarragona, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Penedès, SOC, ACCIÓ, el Port de Tarragona, Cimalsa i els ajuntaments que conformen el Baix Penedès. També participen AEQT, Trade&Investment Flandes de l’Ambaixada de Bèlgica a Barcelona i la Cambra de Comerç Belgoluxemburguesa.



©2019 Ajuntament del Vendrell