04-21 150 anys tren 250El diumenge 19 d’abril el tren commemoratiu dels 150 anys del tren de Tarragona a Martorell va fer el recorregut de tota la línia. A l’arribar a l’estació del Vendrell, els viatgers del tren especial van ser rebuts per Martí Carnicer, alcalde del Vendrell; Josep Maldonado, senador; Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, i representants d’Adif i Renfe i nombroses autoritats.

La comissió organitzadora dels actes va destacar la importància de l’arribada del ferrocarril a la vila del Vendrell el 15 d’abril de 1865, que va significar una autèntica transformació de la vida quotidiana i va dinamitzar el comerç de les mercaderies, principalment, vins i aiguardents. També va ressaltar el fet que l’edifici de l’estació del Vendrell és l’únic que s’ha conservat de l’època i que, a més a més, és un espai d’ús cultural.

Amb motiu d’aqueta efemèride, el músic Carles Sanz va composar l’obra Les músiques del ferrocarril que es va interpretar en la majoria de les estacions del recorregut. En l’acte del Vendrell, els alumnes de l’Escola Municipal de Música Pau Casals van interpretar la peça de música dedicada al Vendrell, que fou creada per ser tocada per un grup de violoncels en homenatge al mestre Pau Casals.

Com a cloenda de l’acte, l’alcalde del Vendrell va descobrir la placa commemorativa de l’esdeveniment.

Com a final de festa, els viatgers i els vilatans van assistir a un dinar de germanor al pavelló de l'escola Àngel Guimerà gràcies als mitjans aportats per les regidores d’Esports, Cultura i Turisme de l’Ajuntament del Vendrell. El dinar, consistent en xató del Vendrell i olla ferroviària, fou servit per La cuina 2 del Vendrell. El cava i el vi van ser oferts per Freixenet i la sorpresa del postre, les catànies i una peça de tren de xocolata, foren gentilesa de Catànies Via de Vilafranca del Penedès.



©2019 Ajuntament del Vendrell