04-16 aguila 250El dimecres 15 d'abril, al matí, a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, la junta directiva de l’Àliga del Vendrell va anunciar que l’Aligueta del Vendrell serà una realitat per a la propera Festa Major.Aquest nou element del seguici popular infantil dle Vendrell serà inaugurat el 23 de juliol, a les 7 de la tarda, a la plaça Vella, dins dels actes del II Dia de l’Àliga, que es celebra amb motiu de l’aniversari de la bèstia.

“L’Aligueta serà una rèplica exacta de l’Àliga. La portaran una vintena de nens i nenes d’entre sis i dotze anys i el vestuari serà igual que el dels grans”, va explicar el president de l’associació, Álvaro Quirós, qui va afegir que les Gralles de l’Àliga seran les encarregades d’acompanyar musicalment la bèstia infantil, que sortirà per la Festa Major i la Fira de Santa Teresa, i també en altres poblacions.

Un altre dels aspectes que es va destacar és que durant aquest hivern s’han dut a terme les millores que tenien previstes per a l’Àliga, ja que durant la seva construcció no va ser acabada en la seva totalitat. Serà aquest any, doncs, quan l’Àliga ja podrà lluir amb tota la seva esplendor.

Des de l’entitat també es va aprofitar per presentar una postal amb una imatge de l’Àliga que s'ha editat i que es podrà adquirir per la Fira d’Entitats o pel II Dia de l’Àliga pel mòdic preu de 50 cèntims.

L'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va agrair el treball de tothom que fa possible la creació de l'Aligueta, un element més que s'incorpora i que enriqueix el bestiari del Vendrell.



©2019 Ajuntament del Vendrell